Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya-Mersin arasındaki yolun yapılan tünel ve viyadüklerle 11-12 saatten 4 saate ineceğini müjdeledi.

"Antalya-Mersin arası 4 saat"

Finike’den Kaş-Kalkan’a kadar olan otoyol projesinin yapım programına alındığını açıklayan Çavuşoğlu, Antalya-Mersin Akdeniz sahil yolundaki tünellerin bitmek üzere olduğunu ve viyadüklerin açıldığını söyledi. Bazı tünellerin açılmasıyla birlikte Antalya-Mersin yolunun 4 saate düşeceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Tüm bu yollarla Antalya’mız kolay ulaşılır bir yer olacak" dedi.

"Rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz"

Burada öğrencilere öğütlerde bulunan Çavuşoğlu, mezuniyet sonrası öğrencilerin yeni bir yolculuğa çıkacağını ve bu yolun rekabetle dolu olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, "Ciddi bir rekabet var. İnsan kendisini boşlukta hissediyor. Okul bitti, şimdi ne olacak? İş bulma derdindeyiz. Devlete girmek için sınavlara hazırlanacağız, burada da rekabet var. Özel sektörde keza ciddi bir rekabet var. Rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Umarım sizler bu zorlu süreçte sağlam durursunuz ve hedeflerinize ulaşırsınız" diye konuştu.

"FETÖ’den dolayı memurlarımızın yüzde 25’ini atmak zorunda kaldık"

Bakanlığının yürüttüğü Dışişleri Bakanlığının da kolay olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Neticede bu sene sınavlar açacağız. Meslek memuru, konsolosluk ihtisas memuru, hukuk müşaviri ve tercüman dahil diğer alanlarda sınavlar açıyoruz. Bakanlığımızı güçlendirmemiz lazım. FETÖ’den dolayı meslek memurlarımızın yüzde 25’ini atmak zorunda kaldık. Dolayısıyla yeni vizyon sahibi, ülkesine, devletine, milletine aşık siz gençlerimizle bu açığı kapatacağız" dedi.

Kaynak: iha