Grup, kentteki cami ve kiliseleri de gezdi. Mersin Cemevi’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya’nın Münih kentinde bulunan Dinler Arası Hoşgörü Grubu üyeleri, Türkiye’deki farklı inanç ve kültürleri tanımak amacıyla Mersin’e geldi. Grup rehberi Dr. Eberhard Weiger eşliğinde Mersin’deki cami ve kiliseleri gezerek incelemelerde bulunan grup, daha sonra Mersin Cemevi’ni de ziyaret etti. Cemevinde Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özveren ve İnanç Kurulu’ndan Baki Erdoğan tarafından karşılanan konuklar,

gün boyu cemevinde kalarak, Alevilik ile ibadetleri hakkında bilgi aldı. Grup üyelerinin Alevilik konusundaki sorularını ise Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz dede yanıtladı. Dinler Arası Hoşgörü Grubu üyeleri, cemevinde İncil’den dualar da okudu.

Grup rehberi Dr. Eberhard Weiger, cemevinde yaptığı açıklamada, “Alevilikle ilgili önemli bilgileri Hasan Kılavuz dededen aldık. Tüm sorularımızı yanıtlayan Hasan dedeye teşekkür ederim. Özellikle Alevi inancını Almanca anlatmasından çok memnun olduk” dedi.

Editör: Barış Köksal