Sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atan Derya Grup, engellileri unutmadı. Engellilerin toplumda yaşadığı problemlere dikkat çekmek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Derya Grup, Mersin Beyazay Derneği ile birlikte 15 Ekim Beyaz Baston Farkındalık Günü kapsamında,  Mersin’de yaşayan görme engelli vatandaşlara Hyundai marka araçlarla trafik deneyimi yaşattı. 

DERYA  Grup Hyundai  Derya Plaza önünde gerçekleştilen etkinliğe Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülcan Kış, Derya Otomobil Hyundai Genel Müdürü Yeşim Kış, Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökan Arsu, Mersin Sakatlar Derneği Başkanı Gülcihan Ekinci,  ve engelli vatandaşlar katılım gösterdi. 

Etkinlikte konuşan Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, 1979 yılından bu yana inşaat, otomotiv, sigorta, elektronik, tekstil, güvenlik sistemleri, gıda sektörlerinde Mersin merkezli, Adana, İstanbul, Malatya, Tarsus ve Anamur’da hizmetlerini yürüten firmalarının sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini anlattı. 

Sayısız sosyal sorumluluk projesine öncülük ettiklerini anlatan Başkan Kış, şunları söyledi:

“Daha önce de Mersin Sakatlar Derneği ile bir çok proje gerçekleştirdik. Şimdi de Mersin Beyazay Derneği ile bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Engelli bireylerin hayata tutunması gerektiğinin farkına her geçen gün daha çok varılıyor. Engelli bireylerin hayata kazandırılmasında toplumumuza büyük rol düşüyor. Engelli bireylerimiz sosyal yaşamın her alanında var olmalıdır. Özellikle eğitim ve öğretim başta olmak üzere her türlü imkanlardan faydalanmak onların en doğal hakkıdır. Bizde Derya Grup olarak engellilerimizin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve yaşadıkları sıkıntıları hep beraber aşmak için buradayız.”           

Hyundai Derya Otomotiv Satış Yöneticisi Ender Önal ise bir toplumun medeniyet seviyesinin dezavantajlı gruplara yaklaşımıyla ortaya çıktığını söyledi. Engelli bireylerin toplumun her noktasında var olması gerektiğine dikkat çeken Önal, engelli raporu bulunan vatandaşların, engelli araç alımı ile indirimli araç sahibi olabildiklerini hatırlattı.      

                                                                                                                                                               


Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökan Arsu ise engelli insanların acınmaya değil, morele ve desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Engellilere olanak sağlandığında çeşitli başarılara imza atabildiklerine dikkat çeken Arsu, dünya şampiyonu olan engelli sporcuların en büyük örnek olduğunu söyledi. Başkan Arsu, görme engelli bireylerin, yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için beyaz baston kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. Arsu, Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış ve Derya Grup ailesine, böylesine önemli bir günde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, görme engelli vatandaşlara beyaz baston hediye etti. Ardından görme engelli vatandaşlar trafik polisi denetiminde seyir halindeki sürücüleri durdurarak, broşür dağıttı. Etkinlik, trafiğe kapalı alanda engelli vatandaşların araç kullanmasıyla devam etti. Her birinin ilk kez deneyimlediği otomobil kullanımı mutlu ve heyecanlı anlara sahne oldu.

Editör: Barış Köksal