Cenazesinde davul zurnalı tören yapılınca bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Mehmet Deniz Sınar'a araba ile çarparak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan D.A, İzmir'de polise teslim oldu.

Kıbrıs'tan drek Adnan Menderes Havalimanı'na gelen D.A, avukatı ve babası ile polis merkezine başvurdu. Burada işlemleri yapılan D.A, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Avukat yaptığı açıklamada, müvekkilinin kazanın ardından serbest bırakıldığını, yaralı Mehmet Deniz Sınar'ın hayatını kaybetmesi üzerine hakkında yakalama kararının çıkartıldığını belirtti.

Sınar'ın yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduklarını, ailenin acılarını paylaştıklarını ifade eden Avukat, müvekkilinin olay yerinden geçen bir ambulansı durdurarak yardım ettiğini ifade etti.

Müvekkilinin, kına gecesi nedeniyle bir yakınını arabayla bırakmak için ağabeyinin aracını aldığını ve bundan ağabeyinin de haberinin olmadığını savunan avukat, 'Çok üzgünüz, pişmanız' dedi.

D.A'nın dedesi A.A. ise "Çocuğum ölse ancak bu kadar üzülürdüm" dedi.

Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar'a, D.A. yönetimindeki KKTC plakalı otomobil çarpmış, hastanede 18 gün tedavi gören Sınar hayatını kaybetmişti.

Ailesi de oğulları için davullu zurnalı cenaze töreni düzenlemişti. (Kaynak: Haberler)
Editör: Barış Köksal