Başkan Kocamaz, Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi), Engelsiz Mersin Mesleki Eğitim Merkezi ve Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocamaz, vatandaşların taleplerini da dinledi.

Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi inşaatı çalışmalarının yüzde 60’ı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yaşanan trafik sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirdiği Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi inşaatını gezen Kocamaz, saha çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili verilen bilgide, Ağustos 2016’da temeli atılan Bat-Çık Projesi inşaatı çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı kaydedildi. Deplase ve altyapı çalışmalarının bitirildiği projede, fore kazıkların yerleştirilmesi ve istinat perdesi çalışmalarının sonuna gelindiği ifade edilerek, Demokrasi Kavşağı Bat-Çık Projesi inşaatının yüzde 60’ının tamamlandığı belirtildi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) incelemelerde de bulunan Kocamaz, merkezi gezerek, eğitim alan çocuklarla sohbet etti. 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde yapımı tamamlanan ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile tahsisi yapılan merkezde eğitime başladığı bildirildi. 34 öğrenci kapasiteli 7 derslik, 2 resim dersliği, 2 müzik dersliği, 2 ana sınıfı, 7 idare odası, 3 uzman (rehber), 3 danışma gözlem, 3 bireysel çalışma, 1 çok amaçlı salon, 1 revir, 1 doktor-hemşire odası, 1 atölye, 3 işlik, 4 rahatlama odası ve 1 uygulama evinden oluşan merkezin soğutma ve ısıtma sistemi, çevre düzenlemesi ve bina iklimlendirme çalışmalarının da bitirildiği kaydedildi.
Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı bir yılda tamamlanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Temmuz 2016’da ihalesi yapılarak yapımına başlanan Engelsiz Mersin Mesleki Eğitim Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Kocamaz, engelli vatandaşların mesleki eğitim alarak üretken bir hale gelecekleri ve yaptıkları ürünleri sergileyip, satışa sunabilecekleri merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. İçerisinde idari bürolar, sosyal servis, öğretmenler odası, aile bekleme bölümü, danışma, eğitim atölyeleri, kafeterya, sergi alanları, mutfak, yemek salonu, sağlık birimi, arşiv, depo, personel soyunma odası, bahçecilik alanı, çocuk oyun parkı ve otopark bulunan merkezin 360 gün içinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Kocamaz, kent merkezinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında Ulu Cami ve çevresi, Yoğurt Pazarı, Atatürk Caddesi ve Taş Bina çevresinde devam eden çalışmaları da inceledi. Çalışmalarla ilgili verilen bilgide, Ulu Cami’nin dış cephe boyama çalışmaları ve kubbe yenileme çalışmaları tamamlanırken, Ulu Cami Meydanı’nda zemin, yer döşemeleri ve şadırvan yenileme çalışmalarında sona gelindiği belirtildi. Atatürk Caddesi’nde ise yer seramik yenileme ve aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer, Yoğurt Pazarı çalışmalarının tamamlandığını, Silifke Caddesi’ne çıkan ara sokakların yenilendiğini dile getirdiler. Ayrıca çalışmalar kapsamında Kuva-i Milliye Caddesi’nde yol yapım, kaldırım ve asfalt çalışmaları başladığı da bildirildi.
Editör: Barış Köksal