Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan deneyimli teknik adam, iki maçını da kazanmış ve gol yememiş bir takıma karşı oynadıklarına dikkat çekerek, “Dolayısıyla saygıyı hak eden bir rakip. İlk yarı benim de beklemediğim gibi geçti. Bizim tarzımız ve oyun kimliğimiz asla böyle bir ilk yarıyı kabullenmez. Ama ikinci yarı maçı istemeyen, çeviren, mücadele eden ve takım görüntüsünü sergileyen takımımdan son derece memnunum. Oyuncularımı ikinci yarı için tebrik ediyorum. Bizim açımızdan ilk yarının en güzel olayı, yediğimiz golden sonra hemen attığımız goldü. O gol olmasaydı ikinci yarı biraz daha zor geçebilirdi bizim adımıza” ifadelerini kullandı.

İlk yarıyı beraberlikle bitirmelerinin ikinci yarıda daha rahat hamle yapmalarını sağladığını kaydeden Karaman, “Beklenen oyunumuzu ikinci yarı yansıttık. İnşallah bunu 90 dakikaya yayacağız” dedi.

Karaman, Adana Demirspor taraftarının önemine de vurgu yaparak, “Hafta içinde de ifade ettiğimiz gibi taraftar bizim en büyük moral kaynağımız, itici gücümüz. Adana Demirspor taraftar ile birlikte kimlik kazanmış bir camia. Bizler elinden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“MAÇIN GALİBİ ADANA DEMİRSPOR TARAFTARIDIR”
Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sergilediklerini belirterek, “43. dakikada öne geçtik. Maçın kırılma anları vardı. Maalesef bizim bu kırılma anlarında biraz daha dikkatli olmamız gerekirdi. Çok uzun top oynayacaklarını biliyorduk, ona göre çalıştık. Ama golden sonra içeriye 1-1 girmemiz, ikinci yarının hemen başında hemen gol yememiz sonucu ister istemez oyun planında değişiklik yapmak zorunda kaldık. Maçın ilk yarısında oyunun hakimi bizdik. Son toplarda biraz daha dikkatli olsak daha önce golü bulabilirdik. Adana Demirspor takımı çok fazla bir şey yapmadı zaten. Bizi bekleyerek oynadık 2-1’i yakaladıktan sonra. Sadece iyi mücadele ettiler” şeklinde konuştu.

Tek bir amaçlarının olduğunu ve onun da futbol oynamaktan ibaret olduğunu söyleyen Altıparmak, “Biz ilk defa gol yedik. Çok uzun süredir galibiyet serimiz vardı. Onu burada bıraktık. Ben oyuncularımın performansından memnunum. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Adana Demirspor’un oyuncularını da kutluyorum” dedi.

Mehmet Altıparmak, Adana Demirspor taraftarına da övgüler yağdırdı. “Burada parantez açılması gereken bir tek şey var; Adana Demirspor taraftarı” diyen deneyimli hoca, şunları söyledi:

“Buradan kendilerini tebrik ediyorum. Maçın galibi Adana Demirspor taraftarıdır. Gerçekten her takımın isteyeceğiz, her takımın arkasında olması gereken bir taraftar kitlesi var. Sadece takımlarını destekleyen, skorla hiç işi olmayan ve tamamen takımın arkasında olan bir taraftar grubu. Ben buradan kendilerini tebrik ediyorum. Oyuncuların ve teknik heyetin hakkını yemiyim ama bana göre maçın kahramanı taraftarlardır. Çünkü o takımı tam bitti dediğimiz anda tekrar dirilttiler.”
Editör: Barış Köksal