Arbella Makarnanın bu yıl yedincisini düzenlediği 'Uluslararası Fotoğraf Yarışması' sonuçlandı. 42 farklı ülkeden bin 157 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmaya, 8 bin 909 fotoğraf gönderildi. Uluslararası Fotoğraf Yarışması FIAP, GPU ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenlendi. 1 Ocak 2017 tarihinde başlayan yarışma 17 Nisan tarihinde sona erdi. Yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve GPU’dan toplam sekizer altın, gümüş ve bronz madalya ile 48 mansiyon ve 229 sergileme ödülü verildi. Ayrıca firma temsilcisi tarafından seçilen bir eser sahibine ‘Arbella Özel Ödülü’ ve ‘TFSF Özel Ödülü’nün yanı sıra FIAP tarafından yarışmada en fazla derece alan sanatçıya da ‘En İyi Fotoğrafçı Ödülü’ verildi.

Yarışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Arbella Makarna Genel Müdürü ve yarışmanın jüri üyesi Abdulkadir Külahçıoğlu, bu yıl yedincisini düzenlenen yarışmanın, Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform düzeyine ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Her geçen yıl katılan ülke sayısı, fotoğraf sanatçısı sayısı ve fotoğraf sayısı artıyor. Fotoğraf sanatçılarımızla dünyayı gezdik, tekrar çocuk olduk, top koşturduk, seksek oynadık, evrensel yiyecek makarna ile dünya turuna çıktık, evrensel ve yöresel sportif faaliyetleri fotoğraf karelerine taşıdık, at sırtında cirit oynadık, dağlarda kayak yaptık. Gönderilen eserlerin her biri kalitesi, bakış açısı ve verdiği mesajla çok özeldi. Yarışmada FIAP en iyi fotoğrafçı ödülünü Türkiye’den bir fotoğraf sanatçımızın kazanması da bizleri ayrıca mutlu etti. Tüm katılımcı sanatçılarımıza ve destek verenlere sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi.

Bilinmeyenleri görmek, bilinenleri fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek üzere yollara düşen fotoğraf sanatçılarına destek vermeyi hedeflediklerini kaydeden Külahçıoğlu, her sene sanatçıları farklı karelere ve perspektiflere yönlendirdiklerini belirtti. Şehirleşmenin artması ile oyun alanlarının yok olduğuna, geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaya yüz tutuğuna dikkat çekmek istediklerinin ifade eden Külahçıoğlu, bu kapsamda yarışma kategorilerinden birini ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ olarak belirlediklerini söyledi. Yarışmada altın madalya kazanan isimler ise şöyle; "Jianhui Liao, Peng Yuan, Yan Yang, Xiaogang Zheo, Yushan Li, Jinyan Yang (Çin), Tuy Tran Van (Vietnam), Mehmet Kılıçoğlu, Barış Barlas (Türkiye) ve Lorant Csakany (Sırbistan)"
 
Editör: Barış Köksal