ÇÜZDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal başta olmak üzere uzman ekip, Forum’da Adana’da kurulan atölyede çocuk ve gençlere gösterilen akıl oyunları ile zekalarını ölçtü.
Başarılı eğitmenlerin gözetimindeki kurulan atölyede ‘Dikkat, hafıza becerileri, hayal gücü, yaratıcılık, düşünme, geliştirme, akıl yürütme, dokunsal ve görsel algı, matematik, geometri’ gibi çeşitli zeka oyunlarıyla çocukların ve gençlerin becerileri gün yüzüne çıkartıldı.

“HER ÇOCUK BU EĞİTİMDEN GEÇMELİ”
Öğrenci ve velilerin yoğun bir ilgisi ile karşılaşan ÇÜZDER Başkanı Murat Acar, imkansızlıklar sebebiyle keşfedilmeyen çocukların gün yüzüne çıkartılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çocuklarının farkındalığını keşfetmek için onlara yardımcı olduklarını belirten Başkan Acar, bu tür zeka oyunlarının her çocuğun, öğrencilerin ve gençlerin denemesi gerektiğini hatırlattı.

Derneğin Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal ise bu tür eğitimlerin, okulda başlayıp evde devam etmesi gerektiğini belirterek, “ÇÜZDER Adana başta olmak üzere bölgemizde bu eğitimlerin öncülüğünü yapmaktadır. ÇÜZDER olarak geleceğin dahilerini keşfederek onları devletimize, milletimize birer faydalı kişiler yetiştiriyor olmamız bizlere huzur ve gurur verecektir. ÇÜZDER her öğrencinin uğraması gereken bir eğitim yuvasıdır” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal