28 Kasım Perşembe günü Silifke Caddesi 111. Sokak'ta meydana gelen olayda, beraberinde iş adamı Erdal Mutlu ile yürürken, kar maskeli bir kişi tarafından başından silahla vurulan Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li eski meclis üyesi Danyal Gözcü (55), ağır yaralanarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Gözcü, 8 gün süren yaşam mücadelesini sabah saatlerinde kaybetti.

Danyal Gözcü için Muğdat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, İsa Gök ile Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, diğer siyasi parti ve STK temsilcileri ile Gözcü ailesinin yakınları katıldı. Danyal Gözcü'nün yeğenleri cenaze namazı başlayana kadar tabut başında dualar ederek gözyaşı döktü. Gözcü'nün eşi Nursel Gözcü ile çocukları Ufuk ve Dilek Gözcü ise ayakta durmakta zorlanırken, onlar da gözyaşlarını tutamadı.

Yenişehir İlçe Müftülüğü'nde görevli imam tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Gözcü'nün tabutu, yakınlarının omzunda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze arabasına konuldu. Danyal Gözcü'nün eşi Nursel Gözcü ve yakınları da cenaze aracının arkasından uzun süre gözyaşı dökerek, ağıtlar yaktı. Gözcü, daha sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Editör: Barış Köksal