MESKİ'den yapılan açıklamada, bir vatandaşın Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımına ilişkin ihalenin iptali istemiyle açtığı davanın, İdare Mahkemesi tarafından uygun görüldüğü ve ihalenin iptaline ilişkin karar verildiği hatırlatıldı. Bu kararın MESKİ tarafından temyiz edildiği ifade edilen açıklamada, Danıştay 13. Dairesi'nin, MESKİ'nin temyiz istemini kabul ederek dava konusu ihale işleminde mevzuata aykırılık bulunmadığını belirtip, yerel mahkemenin yeniden bir karar vermesi için dosyayı Mersin 1. İdare Mahkemesi'ne gönderdiği belirtildi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaptıkları iºten emin olduklarından mücadeleye yılmadan devam ettiklerini kaydetti. Bu mücadelede hukuken de haklı olduklarına inandıklarını dile getiren Ülgen, "Sonuçta Mersin'in en büyük ve en önemli çevre projesi olan, Mersinliler ve Akdeniz için önemli kazanımlar sağlayacak olan bir projenin hayata geçirilmesi söz konusuydu. Halkımız ve temiz çevre için başlattığımız bu dev projede atmış olduğumuz adımın ne kadar doğru olduğunu tekrar görmek bizi çok mutlu etti. Bu tür projelerin desteklenmesi beklenirken haksız yere bu tür engellerle karşı karşıya kalınması üzücü bir durum. Fakat hak yerini buldu ve haklılığımız hukuki olarak da kanıtlandı. Yıllardır Mersin'i üzen bu sorun hukuka uygun olarak yürütülen işlem süreci ile çözümlendi. Bu işlemlerin yargı denetiminden geçmesiyle de çalışmalarımızın hukuka ve hakkaniyete uygun olduğu kanıtlandı" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Mersin ve Mersinliler için böylesine önemli olan ve her aşaması titizlikle yürütülen bu dev projenin tamamlanması aşamasında yaşanan bazı olayların kendilerini üzdüğü belirterek, "Yılmadık, vazgeçemezdik, halkımız adına taşıdığımız sorumlulukla bu karara da itiraz ederek konuyu yürütmeyi durdurma istemli olarak Danıştay'a taşıdık. Danıştay 13. Dairesi de bu isteğimizi uygun görerek Mersin 1. İdare Mahkemesi'nin almış olduğu ihaleyi iptal kararını durdurdu. Bu sayede İçişleri Bakanlığı'nca da yapılan incelemede şikâyet edilen ihalemizin kıyaslanan diğer yerlerden çok daha ileri teknoloji kullanılmasına rağmen düşük bedelle yapıldığı belirlenen tesisimizi tamamlayarak hizmete almış olduk. İdare Mahkemesi'nce durdurulan diğer çalışmalarımız için de aynı sonucu alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal