Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında daha önce de erkek çocukların katıldığı etkinliğin ikinci bölümünde, Mersin’de denize girmemiş 12-15 yaş aralığındaki 40 kız çocuğunun ilk defa denizle buluştuğu bildirildi. Açıklamada, Mersin merkez ve ilçelerden toplam 80 öğrencinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik sayesinde bir araya gelerek kaynaşma fırsatı bulduğu kaydedildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kampı’nda denize girmenin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel etkinliğe katılan çocukların, Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini de gezdiği kaydedilen açıklamada, Mersin Müzesi ve Atatürk Evi’ni ziyaret eden çocukların, kamp süresince ayrıca Kaya Mezarları, Eshab-ı Kehf ve St. Paul Kuyusu’nu da gezdikleri ifade edildi.

Böyle bir projeye ilk defa katıldıklarını ve proje ile arkadaş edinerek sosyalleştiklerini belirten çocuklar, Başkan Kocamaz’a hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunduğu için teşekkür ederken, Büyükşehir belediyesi yetkilileri, projenin önümüzdeki yıllarda yaz aylarında da devam edeceğini belirttiler.
Editör: Barış Köksal