Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıdan yaralı kurtulan Uzman Çavuş Hakan Sarı’nın babası Turgut Sarı, oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek, "Oğlumun sesini duyunca rahatladım. Asker ve polislerimizin hepsini Allah'ım korusun" dedi.

Dün akşamki saldırıda oğlunun ne durumda olduğunu endişeyle ve perişan halde beklediğini söyleyen Turgut Sarı, “Oğlum Uzman Çavuş Hakan Sarı ile bizzat telefonla görüştüm. 'Baba hafif sıyrıklarla atlattık çok şükür' dedi. Ben de 'buna da çok şükür oğlum' dedim. Milletimiz sağ olsun. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Terörün biran evvel Türkiye’den bitmesini isterim. Büyüklerimizden beklentimiz budur. Terörün kökünden kazınmasını istiyoruz” dedi.

Babanın engelli ve şeker hastası olduğundan dolayı yaralı Uzman Çavuş Hakan Sarı ile olayı detaylı görüşen Hacınuhlu Mahalle Muhtarı Yakup Ceylan, "Olaydan sonra Hakan Sarı’nın cep telefonunu aradım. Anlattıkları şöyleydi. İki tane önden giden zırhlı aracın patlatıldığını, kendisinin de üçüncü araçta giderken çatışmalara girdiklerini anlattı. Durumunun iyi olduğunu, ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyledi. Şu anda alabildiğimiz bilgiler bundan ibaret” dedi.

İki ayağı kesik olan engelli baba Turgut Sarı, evin içerisine girerek oğlunun fotoğrafını göğsüne alarak poz verdi.
Editör: Barış Köksal