Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadeniz’de ülke tarihinin en büyük doğal gaz rezervlerini keşfettiklerini açıklaması Mersin'de de büyük bir sevinçle karşılandı. Başkan Doğmuş, Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervinin Türkiye için büyük bir şans olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini gerçekleştiren Fatih Sondaj Gemisi ülkemiz için büyük bir iş başardı. 320 milyar metreküp bir doğalgaz söz konusu. Bu keşif iyi değerlendirilirse doğalgaz konusunda ülkemizin dışa bağımlılığı ortadan kalkacaktır. Ülke ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. 

Şuanda Türkiye'nin dışardan aldığı gazı korumak ve depolamak için Tuzgölü'nün altında 4 milyar metreküp depolama alanı oluşturuluyor. Bu depolama alanının Türkiye ekonomisine milyarlarca lira külfeti var. Karadeniz'de bulunan gaz ile birlikte bu maliyette ortadan kalkacaktır. Bu da Türkiye'ye stratejik açıdan ekstra bir kazanç sağlayacaktır. Artık hiçbir ülke Türkiye'ye rest çekip gaz vermiyorum diyemeyecek ve tehdit edemeyecektir. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında doğalgazın 2023 yılında milletimizin kullanımına sunacaklarını açıklaması da ayrı bir sevinç kaynağı. Sondaj gemileri ülkemiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Akdeniz'de de bu konuda çalışmaların olduğunu biliyoruz. Umut ediyoruz ki tüm dünyanın kıskandığı ülkemizde bu tarz önemli haberlerin ardı arkası kesilmez" şeklinde konuştu

Editör: Barış Köksal