Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe merkezinin yeşillendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların aralıksız sürdüğünü, çocukların da bu projede yer almasının ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Başkan Tollu, "Erdemlimizin tüm sokakları beton olmadan önce yemyeşil limon bahçeleriydi. Limon bahçelerinin yerini malumunuz inşaatlar aldı. Elbette insan nüfusu arttıkça inşaatlar olacak, insanların barınma problemi çözülecek. Limon bahçelerini belki yerine getiremeyiz ama düzenlemesini yaptığımız sokaklara düzenlemesini yaptığımız kaldırımlara, düzenlemesini yaptığımız caddelere ağaç dikmeye gayret ediyoruz. Geçen yıl binlerce ağacı toprakla buluşturduk. Bu sene de aynı düşünceyi sürdürüyoruz. Elimizden geldiğince Erdemli’nin tamamını her sokak ve caddesini, tabiri caizse bir kök ağaç dikeceğimiz bir mekan bulduğumuzda orayı yemyeşil yapacağız" dedi. 
TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Murat Başer ise, "Erdemli’yi yeşillendirmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha yeşil bir Erdemli bırakmak amacıyla bu faaliyeti yerine getiriyoruz. Teknolojinin getirdiği, betonlaşmanın getirdiği olumsuzlukları ağaçlandırma ile yeneceğimize inanıyoruz" diye konuştu. 
Etkinliğe katılan çocuklar ise, sokakları yeşillendirmek için gerçekleştirilen faaliyete katıldıkları için mutlu olduklarını, daha yeşil bir çevrede yaşamak istediklerini dile getirdi. 

Editör: Barış Köksal