Kaymakam Cinbir başkanlığında Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Abraş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, taşıma koperatifleri, okul aile birlikleri, servis şoförleri ve taşımalı eğitim yapan okul müdürleri katıldı.

Öğrenciler mesajla bildirdi

"Öğrencilerimizin evinden alınıp okuluna getirilmesi ve okuldan alınıp evlerine geri bırakılmasında en küçük aksaklığı bile kabul edemeyiz. Onların sorumluluğu her şeyin üzerindedir" diyen Kaymakam Cinbir, okul servislerinde kendilerine gelen şikayetlerin olduğunu, yaşanan olumsuzlukların öğrenci ve veliler tarafından bizzat kendisine şikayet edildiğini söyledi.

Cinbir, "İki minibüs görev verdiğimiz yere bir minibüs gidiyor. Hatta araması olan insanlar şoförlük yapıyor asla bunlara izin vermeyiz. İşini yapmış gibi gösterip sahtekarlık yapan şoförlerimiz var. Öğrencilerin bana mesaj yazmasıyla öğreniyorum bazı şeyleri. Öğrencilerimiz haber vermese bu böyle mi devam edecekti? Bulduğun yere çök, karga tulumba üst üste taşırım nasıl olsa mantığıyla bu işler yürütülmez. Devletin sorumluluğunda taşıdığınız bu öğrencilerin burunlarının dahi kanamasına izin vermeyiz” dedi.

Araçlara takip sistemi takılıyor

Jandarma ve polis ekiplerine okul servislerinin sıkı denetimi konusunda talimat verdiğini ifade eden Cinbir, “Okul servislerimizi bakanlığımızın istediği şekle gelmeleri için denetimleri arttırdık. Bunu öğrencilerimizin, çocuklarımızın daha iyi şartlarda ulaşımının sağlanması için yapıyoruz. Sizlerde servisini çektiğiniz bölgenin ihalelerine bunları bilerek giriyorsunuz. O zaman sizden istenilenleri yerine getirmenizi istiyoruz. Şuanda araçlara araç takip sistemleri takılıyor. Bunları da en kısa sürede yerine getireceğinize inanıyorum” diye konuştu.

"Okul idarecileri kontrol etmiyor"

Okul müdür ve idarecilerinin de gerektiği kadar okul servislerini kontrol etmediklerini söyleyen Cinbir, “Okul servislerimiz istenilen belgelerini en kısa sürede yerine getirirken okul müdürlerimizde bu araçları takip etmesi gerekiyor. Sizlerin gösterdiği özen ve dikkatle çok daha başarılı olur ve şikayetlerin önüne geçebiliriz. Genel olarak servislerimizden memnunuz ama olası şikayetlerinde önüne geçmemiz için elimizden geleni yapmalıyız. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bir çocuğun burnunun kanamasının hukuki ve vicdani sorumluluğunu taşıyamayız” dedi.
Servis şoförlerinin sorunlarını da dinleyen Kaymakam Şevket Cinbir, olumlu bir toplantı olduğunu, şoförlerin de dile getirdiği bazı aksaklıkların giderilmesi için çalışacağını söyledi.
Editör: Barış Köksal