Düzenlenen törenle proje kapsamında verilen eğitimi tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi. Mezitli Belediyesi ve İçel Soroptimist Külübü'nün, mesleki ve kültürel anlamda kadınları geliştirmek amacıyla uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen eğitim programı kapsamında, bitki bilimi ve dikim teknikleri, peyzaj bilgisi, kişisel gelişim, madde bağımlılığı, toplumsal cinsiyet, akran zorbalığı, çocuk ve sağlık, ev ekonomisi, kadın hakları, stres yöntemi, hepatit ve AIDS gibi konularda eğitim verildi.

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi'nde iki ay süren eğitim programı, Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisler'inde düzenlenen sertifika töreni ile son buldu. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve eşi Fatma Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Türkiye Soroptimist Kulüpler Federasyon Başkanı İlke Erol, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Müjde Atakan ve kursiyerler katıldı. Törende, eğitime katılanlara sertifikaları dağıtıldı.

Törende konuşan Mezitli Kaymakamı Madenoğlu, eğitime katılan kursiyerlerin, elde ettikleri becerileriyle aile ekonomilerine çok şey katacakları inancında olduğunu söyledi. Mezitli Belediyesi'nin çalışmalarını takdir ve memnuniyetle izlediğini belirten Madenoğlu, “Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, tüm personeliyle birlikte çok güzel hizmetlere imza atıyor. Bizler de yerel yönetimlerin birer temsilcisi olarak belediyemizi destekliyoruz" dedi.

Başkan Tarhan da Türkiye'de kadınların üretim anlamında henüz istedikleri seviyeye gelemediklerine dikkat çekerek, “Buradaki iki olguyu birleştiren kursumuz, temel eğitimle kadınlarımızı üretimin içerisine yönlendirdi. İstiyoruz ki, kadınlarımız daha özgür ve güçlü olsun. Daha yürekli kadınlarımızın olmasını amaçladığımız için projeyi hayata geçirdik. Kaymakamımızla beraber tüm sivil toplum kuruluşlarını birleştirerek, Mezitlimizi Türkiye'de hak ettiği yere taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Soroptimist Kulüpler Federasyonu Başkanı Erol ise İçel Soroptimist Kulübü üyelerinin yaptığı bir çok çalışmadan mutlu olduğunu dile getirerek, "Burada bu eğitimleri alan katılımcılarımız güncel hayatlarında bundan yararlanırlar ve dünyamız kadınlarla çiçeklenir. Biz birlikte el ele vererek bunu başarabilir ve güçlü olabiliriz. Destekleri için Mezitli Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sertifika töreni, konuşmaların ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Editör: Barış Köksal