Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, tüm siyasi partilere eşit mesafede durduklarını belirterek konuklarına hoşgeldiniz dedikten sonra sözü CHP'li Milletvekili adaylarına bıraktı.

CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, “CHP’nin ana hedeflerinden biri de sorunsuz yatırım yapılabilecek bir ortam sağlamaktır. CHP bütün yatırımcıların kefili ve güvencesidir” dedi. Baysan, CHP iktidarında Girişimcilik Bakanlığı kurulacağını ve vergi, sosyal güvenlik primi gibi borçlarını düzenli ödeyen işadamlarına faizsiz kredi verileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin milletvekili adayları Hüseyin Çamak, Mustafa Baysan, Serdal Kuyucuoğlu ve Celal Çelik Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) tarafından düzenlenen toplantıda işadamlarıyla buluştu, CHP’nin politikalarını anlattı.

CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, girişimcisi olmayan ülkelerin kalkınamayacağına işaret etti ve bir girişimci tarafından garaj ortamında icat edilen ipone markasının yıllık cirosunun 150 milyon dolar olduğuna dikkat çekti. Baysan, “Bendeniz de köyde çobanlık yapıyordum. Bugün Türkiye'nin, hayvan ilaçları üreten en büyük tesislerine sahip bir sanayiciyim. Girişimci ve yatırımcı olmadan bu ülke kalkınamaz. CHP bütün yatırımcıların kefili ve güvencesidir. Biz bu ülkede herkesin hukuk çerçevesinde, huzur içinde, güven içinde, mülkiyet haklarının korunmasının ve yatırım yapmalarının güvencesi olacağız” dedi.

CHP’nin yurtta sulh cihanda sulh ilkesine uyacağını kaydeden Baysan, yatırım ortamını zedeleyen savaş ve huzursuzlukların ortadan kaldırılması için CHP iktidarının bölge ülkeleriyle barışçıl ilişkiler kuracağını, ticari ilişkileri geliştireceğini söyledi. 

Mustafa Baysan, “CHP’nin ana hedeflerinden biri de sorunsuz yatırım yapılabilecek bir ortam sağlamaktır.  CHP iktidarında Girişimcilik Bakanlığı kurulacak ve Mersin GİAD gibi sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülecek.  Ayrıca işadamlarının SSK girdilerini hafifletilecek, işadamlarının üzerindeki diğer vergi bazı yükleri azaltılacak. CHP'nin getireceği bir diğer yenilikse, bir işadamı vergisini, SSK'sını, muhtasarını düzenli ödüyorsa o işadamına ödediği vergi oranında faizsiz kredi verilecek. Organize Sanayi Bölgeleri’nde mutlaka çeşitli meslek liseleri kurulacak ve ülkenin büyük ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesini sağlanacak” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Baysan, kendisinin nasıl bir milletvekili olacağı yönündeki sorulara ise şöyle yanıt verdi: “Milletvekili seçildiğim takdirde sivil toplum kuruluşlarımızla, işadamlarımızla, muhtarlarımızla birlikte çalışacağım. Ben her şeyi bilmediğini bilen bir adamım. Bilmediğimi mutlaka bilen arkadaşlarıma danışacağım ve hep birlikte Mersin'in kalkınması ve gelişmesi için çalışacağım. Ayrıca diğer partilerden seçilen Mersin milletvekilli arkadaşlarımla Mersin ve ülke menfaatleri için çalışmaktan onur ve şeref duyarım.”

 

 

Editör: Barış Köksal