Ali Rıza Öztürk, Alaköprü Barajı suları altında kalacak olan Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinde yaşayan köylülerimizin devlet tarafından kandırılarak haklarının yendiğini ileri sürdü.

Öztürk, "Köylülerin evlerini 30 bin ila 40 bin TL aralığında satın alınmış ve yerlerine yaptıkları evleri 70 bin TL'den vereceğini söyleyen devlet yetkilileri sözlerinde durmayıp evleri 140 bin TL'den köylülere vereceğini söylediler. Ayrıca tarlaları da sular altında kalacak olan köylülere yeni ekim alanları verileceği sözünü veren yetkililer bu sözlerinde de durmadılar. Yeni yaptık dedikleri evlerin elektriği, suyu yok. Alt yapısı tamamlanmamış durumdadır. Yarın da baraja su verileceğini söylüyorlar. Bunun anlamı açıkça şudur, Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylülerimiz evsiz barksız bırakıldığı gibi yaşamlarını sürdürmeleri için ekip biçtikleri tarlaları da ellerinden alınmıştır" dedi.

Yarın da köylülere destek olmak için bölgeye gideceğini söyleyen Ali Rıza Öztürk, "Birileri kendilerine 1150 odalı saray yaptırırken köylülerimizin evsiz barksız bırakılması kabul edilebilecek bir durum değildir. Devlet bir an önce köylülerimize yeni evlerini ve tarlalarını bedelsiz bir şekilde verip bu mağduriyeti ortadan kaldırmalıdır" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal