CHP’li Atıcı, Mersin’de 14 Aralık 2014 tarihinde Mersin Adliyesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına katılması nedeniyle hakkında fezleke hazırlanarak TBMM Başkanlığı’na gönderilmesi üzerine açıklama yaptı. CHP Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında fezlekeye tepki gösteren ve “Özgürlük ve demokrasi için yaptığım açıklama suçsa, bu suçu işlemeye ömrüm boyunca devam edeceğim” diyen Atıcı’ya, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ile il örgütü ve çok sayıda partili de destek verdi.

“BU FEZLEKEYLE GURUR DUYACAĞIM”

Atıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, ‘Basının susturulmasına hayır’ demek için katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle hakkında fezleke düzenlenerek, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye gönderildiğini söyledi. Kendisi ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları da dahil toplam 9 milletvekili hakkında bir manevrayla fezleke hazırlığı içerisine girildiğini dile getiren Atıcı, fezlekede isnat edilen suçlardan birinin, basın özgürlüğünü savunan açıklamanın adliyede önünde yapılması olduğunu belirtti. Bunun komik olduğunu ifade eden Atıcı, “Basın açıklamasını adliye önünde yapmışım ve bu nedenle hakkımda 1,5 yıldan 3 yıla kadar bu sebepten ceza isteniyor. Bugüne kadar adliye binası önünde pek çok basın açıklaması yaptık, gerekirse tekrar tekrar yapmaktan hiç kaçınmayacağız” diye konuştu.

Kendisine yöneltilen suçlardan birinin de bazı basın organları ve gazetecilere karşı İstanbul merkezli olarak yapılan bir operasyonun ‘haksız ve hukuksuz’ olduğunu söyleyerek, operasyon yapanları ‘hedef’ göstermek olduğunu aktaran Atıcı, “Yürütülen soruşturmalar hakkında fikir beyan etmek, yapılanı demokratik şekilde protesto etmek bir ‘hedef göstermeye’ dönüştürülmüştür. Bu suçlamaların tamamının toplumsal muhalefete yapılan baskıyı artırmak ve gündemi başka alanlara kaydırmak için bahane olduğunu herhalde herkes tahmin etmektedir. Ne mutlu bana ki, hakkımda fezleke düzenleyecek başka bir şey bulamamışlar. Adliye binası önünde açıklama yapmışım, basın özgürlüğünü savunmuşum, bunun için de hakkımda fezleke düzenlemişler. Ben bu fezlekeyle elbette ki, gurur duyacağım” ifadelerini kullandı.

“HODRİ MEYDAN, SAMİMİYSENİZ BUYURUN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM”

Atıcı, Mersin’de 14 Aralık 2014 tarihinde yapılan basın açıklamasının 7,5 ay rafta bekletilip tam da koalisyon görüşmelerinin sonuna yaklaşıldığı anda fezleke hazırlanarak Başbakan Yardımcısı tarafından TBMM’ye gönderilmesinin de ‘manidar’ olduğunu vurguladı. Basın özgürlüğünün, halkın haber alma özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez bir kuralı olduğunun altını çizen Atıcı, Türkiye’nin basın özgürlüğünde 180 ülke arasında sonlarda, tutuklu gazeteci sayısında ise başlarda olduğunu, bu rakamların, Türkiye’deki demokrasinin kör ve topal olduğunu da ortaya koyduğunu söyledi.

Geçen dönem 135 CHP milletvekili olarak dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM’ye başvuruda bulunduklarını anımsatan Atıcı, şöyle devam etti: “Biz dedik ki, bir milletvekilinin vatandaştan bir tek farkı olmalıdır, o da TBMM’de konuşma özgürlüğü ve dokunulmazlığı olmalıdır. Onun dışında hiçbir ayrıcalığının olmaması gerektiğini ifade etmiştik. Şimdi buradan tekrar söylüyorum; hodri meydan, eğer gerçekten samimiyseniz buyurun dokunulmazlıkların tamamını kaldıralım. Beni toplam 6 yıla kadar hapis ile cezalandırmaya çalışarak sindirmeye çalışanlara sesleniyorum; boşuna uğraşmayın. Ne yaparsanız yapın, neye mal olursa olsun doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim.”

Editör: Barış Köksal