Plajlara mavi bayrak alınabilmesi için gerekli olan 33 uluslararası kriteri yerine getirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevre Eğitimi ve Bilgilendirme’ başlığı altında yer alan kriterleri sezon süresince yerine getirdi. Sezon süresince farklı kategorilerde en az beş çevre bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirmesi gereken Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm A.Ş., son etkinliğini Erdemli’de gerçekleştirdi. Mersin’in halk plajları arasında alınan ilk mavi bayraklı plajı olan Erdemli Kızkalesi’nde mavi bayrak kriterlerinin çevre etkinlikleri kapsamında, Erdemli ilçesindeki ortaokul öğrencilerinin katılımı ile yarışma düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon üyeleri tarafından hem şiir hem de kompozisyon dalında ayrı ayrı değerlendirmeye alınan öğrencilerden 6’sı ödül almaya hak kazandı. Erdemli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ödülleri verildi. Törende, yarışmanın birincilerine tablet, ikincilerine saat, üçüncülerine de kitap seti hediye edildi.


Yarışmaya Akdeniz Ortaokulu’ndan katılan ve şiir dalında birinci olan 7. sınıf öğrencisi Nil Deniz Dölek, “Birinci olduğum için mutluyum. Şiir dalında birinci olmak her zaman hayalimdi. Uzun süredir şiir yazıyorum ve iyi yazdığımı da düşünüyorum. Şiirimde daha çok ‘düşün’ kelimesinin altını çizdim. Çünkü artık çevremize yeteri kadar önem verilmiyor. Ben şiirimi yazarken kendi çevremizden örnek verdim ve kendi çevremi düşünerek şiirimi kaleme aldım. Erdemli’ye gereken önemin verilmediğini düşünüyorum zaten. Genellikle insanların bilinçsizliği neticesinde Türkiye’nin çevre kirliliği ile ön planda olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanların bilinçsizliği çevremizin tükenmesine ve kirlenmesine sebep oluyor. Bilinçli insanlar, temiz çevre demektir. İnsanların daha fazla bilinçlenmesini umut ediyorum” dedi.


Akdeniz Ortaokulu’ndan kompozisyon dalında birinci olan 8. sınıf öğrencisi İlayda Tiftikçi de “Birinci olduğum için çok mutluyum ve aslında dereceye girmeyi beklemiyordum.

Kompozisyonumu yazarken geleceğimizi ve gelecekte dünyanın nasıl bir hal alacağını düşündüm. Sürekli verimli topraklar üzerine dikilen binaları düşündüm ve kompozisyonumu oluşturdum. Edebiyatı da seviyorum ve evde genellikle yazılar yazıyorum. Bu yarışmayı düzenleyen ve bizlere böyle bir fırsatı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal