AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Hükümeti tarafından çıkarılan 2016 Yapılandırma Kanunu kapsamında, esnafa sağlanan vergi affında, 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek olan yapılandırma süresinin, esnafın yoğun talebi ve girişimleri sonucunda 31 Aralık’a kadar uzatıldığını bildirdi. 

İl Başkanı Ercik, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 19 Ağustos’ta yasalaşan ve yaklaşık olarak 6,3 milyon vatandaşın yararlanması beklenen bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun, esnafa ve vatandaşa adeta can suyu olacağını vurguladı. Yapılandırma kapsamında, vergi affı ile ilgili esnafın SGK primi ödemelerinin süresinin 31 Ekim’de biteceğini anımsatan Ercik, sürenin uzatılması konusunda esnaftan ve sektörlerden gelen talep üzerine AK Parti Genel Merkezi ile görüştüklerini ve bu girişimlerin olumlu sonuçlandığını kaydetti. Ercik, “Zor şartlar altında hayatını devam ettirmeye ve ayakta durmaya çalışan esnafımız bizden bu konu ile ilgili talepte bulundu ve 6736 Sayılı Bazı Alacaklıların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nda yer alan SGK ödemeleri ile ilgili son gün olan 31 Ekim tarihinin uzatılmasını istedi. Biz de esnafımızın bu talebini Ankara’ya ilettik. Yapılandırma ile ilgili sona yaklaşırken, müjdeli haber hükümetimizden geldi. Esnafımıza özel olarak SGK ödemeleri ile ilgili süre 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı” dedi.

Esnafın bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurgulayan Ercik, “6736 Sayılı Bazı Alacaklıların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bazı borçların taksitlendirilmesi normal şartlarda 31 Ekim tarihinde sona erecekti. Ancak esnafımızdan gelen yoğun talep üzerine Ankara ile görüşmelerimizi yoğunlaştırdık. Esnafımızın taleplerini kendilerine ilettik. Bir kez daha görülmüştür ki, hükümetimiz zor şartlar altında ayakta durabilmeye çalışan esnafımızın her zaman yanındadır. Şimdiye kadar yapılandırma ile ilgili yoğun bir talep olduğunu biliyoruz. Sürenin uzaması ile esnafımız hem borcunu taksitlendirerek kurtulacak hem de devletine önemli ölçüde bir kaynak oluşturacak” ifadelerini kullandı
 
Editör: Barış Köksal