AK Parti İl Başkanı Ercik, yazılı bir açıklama yaparak, hükümetin hayvancılık sektöründe hayata geçireceği yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Hükümetin hayvancılık sektörünü canlandırmak için önemli çalışmalar imza attığını ifade eden Ercik, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız sektörü hareketlendirmek için ciddi projeler üretiyor. Bakanlığımızın son projesi hayata geçtiğinde hayvancılık sektörü atağa kalkacaktır inancındayım” dedi.

Bakanlığın yaptığı çalışmayla damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisikullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısının 10 baştan 5 başa düşürdüğünü kaydeden Ercik, Bakanlığın önemli bir çalışmasını da şöyle anlattı: “Bu yeni projeyle sektöre önemli bir destek gelmesi hedefleniyor. Yeni çalışmaya göre vatandaşlarımız kendisine hayvan alacağı zaman ipotek yolunda çözüm arıyordu. Evini, arabasını bile ipotek ettiren vardı. Yeni çalışmayla artık bu uygulama sonlanacak. Artık daire, araç gibi mülkler değil, hayvan rehin verilecek ve kredi de alınabilecek” ifadelerini kullandı.

Bu yeni kredilendirme çalışması için Bakanlığın Ziraat Bankası ile görüşmeleri son noktaya getirdiğini aktaran Ercik, “Aynı uygulamaları meyve ağaçları için de gerçekleştirmek için çalışmalar var” dedi.
Editör: Barış Köksal