"Hemşehrilerimize Nasıl Daha İyi Hizmet Götürürüz"

İşte Cesim Ercik'in o açıklamaları:

Liman-Hal Köprülü kavşağı çalışmalarını eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek'e 'Sayın Vekil önce kendi partili belediyene, neden deplase çalışmalarını geciktirdin diye sor' diyen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, "MHP Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek, Liman-Hal Köprülü Kavşağını eleştirmiş. Sayın vekil yapılan devasa yatırımı, muhteşem eseri hiç gördün mü? Görmediysen buyur paylaştığımız fotoğraflardan bak. Çalışmalardan bi haber olan Sayın vekil önce kendi partili belediyene bir sor, sen neden deplase çalışmalarını geciktirdin. Halk perişan oluyor, insanlarımız mağdur oluyor diye sor? sordun mu? hayır. 

Sırf eleştirmek için konuşmayalım. Kentimize hemşehrilerimize nasıl daha iyi hizmet götürürüz diye çabalayın onun uğraşını verin. Bizler Mersinli hemşehrilerimiz için en iyisini yapma uğraşındayız. Bunun mücadelesini veriyoruz.Bu bağlamda Mersin-Adana Yolu Farklı Seviyeli Kavşak, Köprü ve BSK yapılması yapım işi çalışmaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından aralıksız olarak devam etmektedir. Bugüne gelinen noktada bütün altyapı kurumları harekete geçirilmiş, deplase projeleri hazırlanmış, kurumlarca ödenekleri ayrılmış, fiili olarak çalışmalar devam etmektedir. Ancak 2017 Haziran ayında tamamlanması gereken MESKİ ye ait altyapı deplase çalışmaları 17.10.2017 tarihinde tamamlanmıştır. Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarının gecikmesinin sebebi Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MESKİ'ye ait deplase çalışmalarından kaynaklanmıştır. 

2018 yılının Ocak ayı içinde Köprülü Kavşağın tamamlanan kısımlarıyla birlikte, Kuzey ve Güney yan yolların trafiğe açılması, 2018 yılı ilk çeyrek içerisinde ise altyapı iletim ve iletişim hatlarının kalıcı veya geçici deplaselerinin sağlanarak Liman-Hal Köprülü Kavşağı, Kuzey Liman Köprüsü ve Güney Liman Köprüsünün trafiğe açılması hedeflenmektedir. 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek'e Mut ilçesine doğalgaz getirilmesi ile ilgili kendi partisinin belediye başkanına neden doğalgazla ilgilenmediğini sorusunu yönelten AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik," MHP Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek, kendi partili Mut Belediye Başkanına Mut İlçemize Doğalgaz'ın getirilmesiyle ilgili resmi veya gayri resmi hiç girişimde bulundu mu? 

Neden herhangi bir girişim de bulunmadın. Neden ilgilenmedin diye sordunuz mu? Önceki dönem Mut Belediye Başkanımız Sayın Murat Orhan'ın girişimiyle ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın bu konuyla ilgili birebir ilgilenip bakanlar kurulu kararını çıkartılmasını sağlayarak Mut Doğalgaz Lisansını ve Ruhsatını çıkardı. Fakat şuan ki mevcut Mut Belediye yönetimi ilgilenmediğinden dolayı Mut Doğalgaz Lisansı ve Ruhsatı iptal edilmiştir. 

Mersinli hemşehrilerim son olarak şunu ifade etmek istiyorum; kentimizin gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüzüne katan, her daim kentimizle ilgilenen ve sorunları anında çözen başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN ve Milletvekillerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Editör: Barış Köksal