Ercik, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu aziz milletin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gazilik ve şehitlik makamlarının bu necip millet için ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bütün dünyaya göstermiştir ki, halkımız, bağımsızlığı ve milli iradeye sahip çıkmak için nice şehitler ve gaziler vermeye hazırdır” diye konuştu.

Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkan bu aziz milletin, bugün de ülkenin huzuruna kast eden terör gruplarıyla mücadeleye devam ettiğinin altını çizen Ercik, "Bu aziz milletin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gazi bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum, Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Gazilerin yazdığı cesaret ve kahramanlık destanlarının, onların şerefli isimlerini, milletin hafızasına kazındığını vurgulayan Ercik, şöyle devam etti; "Vatanın bütünlüğü, milletin selameti, varlık ve birlik mücadelemizde kahraman gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, milletimizin her ferdi 'Ya istiklal, ya ölüm' anlayışıyla, zor günlerde devletimizin imdadına koşmuştur. Alçak bir darbeyle ülkemizi durdurabileceklerini zannedenler, bu milletin dirayetini 15 Temmuz gecesi yüzlerine inen tokatla en iyi şekilde öğrenmiştir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bütün dünyaya göstermiştir ki, halkımız, bağımsızlığı ve milli iradeye sahip çıkmak için nice şehitler ve gaziler vermeye hazırdır. Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Bu vesileyle, Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum.”

 
Editör: Barış Köksal