MYD Organizasyon bünyesinde İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi’nin gezici Çanakkale Müzesi, Silifkeli vatandaşlar ve öğrencileri ağırladı.

Ekip ayrıca belediye kültür merkezinde üç seans halinde “Dönmeyi Düşünmediler” adlı tiyatro oyununu da sahneledi.

Silifke Özel Yıldırımhan İlkokulu’nun daveti üzerine ilçeye gelen ve Halk Eğitimi Merkezi karşısında kurulan sergide, 3 boyutlu savaş görselleri ile Çanakkale mektupları ve hikayelerinden oluşan panolar sergilendi.

Genel Sanat Yönetmeni Murat Cengiz Gezenoğlu, 8 yıldır Anadolu’yu dolaştıklarını, davet üzerine geldikleri Silifke’de de sergiye gösterilen ilgiden memnun oldukları kaydetti.

4’ü tiyatrocu toplam 10 kişilik ekiple Silifke’ye geldiklerini ifade eden Gezenoğlu, “İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi tarafından oluşturulan gezici sergimiz yoğun ilgi gördü. Çanakkale mektupları ve canlandırmalarla Çanakkale kahramanlarının hikayelerini anlatan ‘Çanakkale’den Kurtuluşa Cumhuriyet Müzesi Sergisi’ ile 8 yıldır Anadolu’yu dolaşıyoruz. Özellikle öğrenci arkadaşlarımızın sergiye ilgisi bizleri memnun ediyor” dedi.

Silifke Özel Yıldırımhan Burak İlkokulu Müdürü Mehmet Yıldız da, davetlerini kırmayarak Silifke’ye gelen ekibe belirterek, “Bu ülkenin ne kadar değerli olduğunu kavramak açısından bu sergi çok önemli” dedi.

Alanda ayrıca okul velilerinin yaptığı yiyecekler de gelen konuklara ikram edildi.

Editör: Barış Köksal