Geçen hafta Tarsus Belediye’yi 91-84 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki 4. galibiyeti aldı. Oynadığı 6 maçın 2’sini de kaybeden Mersin ekibi, topladığı 10 puanla 6. sırada bulunuyor. Bu hafta ligin flaş ekiplerinden Kayseri KASKİ deplasmanına gidecek olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp galibiyet serisine devam etmek istiyor.
Son oynadıkları Tarsus Belediye ile bu hafta oynayacakları Kayseri KASKİ maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, Tarsus Belediye maçını kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Tarsus Belediye maçında ilk iki periyot özlediğimiz, beklediğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın işaretlerini gördük. Nitekim hücumda ve savunmadaki sağlam oyunumuz yaklaşık 15-20 sayılık farkı getirdi ama ikinci yarıda gerek aradaki farkın çok olması gerekse motivasyon düşüklüğünden dolayı aradaki sayı farkının kapandığını gördük. Buna rağmen oyuncularımız son dakikalardaki iyi oyunuyla maçı kazanmasını bildiler. Takımımız yaklaşık 3 haftadır hem Pazar hem de Çarşamba günleri maç oynuyor. Tabi buda takımın performansında bir düşüş getirdiğini gördük ama dünü dünde bıraktık” diye konuştu.
Kayseri KASKİ maçıyla ilgili de konuşan Özcan, “Hafta sonu takımımız Kayseri KASKİ deplasmanına gidecek. Kayseri KASKİ takımı son 6 maçının 6’sını da kazandı ve lige flaş bir başlangıç yaptı. Ligin sürpriz takımı konumundalar. Keza Euro Ligde ülkemizi temsil ediyor. Çok ciddi kadro derinliği olan ve iddialı bir takım. Amacımız bizim son haftalarda yaptığımız çıkışı sergileyerek oradan da galip gelmek olacak. Bunun için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal