Mersin’de 28 Aralık gece saatlerinde başlayan ve öğlene kadar devam eden kuvvetli yağmur nedeniyle hayat olumsuz etkilendi. Metrekareye 156 kilogram yağışın düştüğü kentte seferberlik ilan edilirken, Büyükşehir Belediyesi de 2 bin personel ve 430 araçla olumsuz koşulların ortadan kaldırılması için görev yaptı. Belediye ekipleri zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşarken, Mersinliler kadar Suriye’deki iç savaştan kaçan ve Mersin’de kurulan çadır kentte misafir edilen Suriyeli vatandaşların da şiddetli yağıştan etkilendiği tespit edildi. Yaşadıkları çadırları su basması nedeniyle tahliye edilen Suriyeli mülteciler, aileleriyle birlikte Adanalıoğlu Düğün Salonu’na nakledildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen aşhane, afetzede vatandaşlara gün boyunca sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirirken, düğün salonuna taşınan Suriyelilere de yemek dağıtıldı. Yaşanan felaket nedeniyle sığındıkları düğün salonunda kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen 700 Suriyeliye, çorba ve makarna dağıtırken, gündüz AFAD’a teslim edilen battaniyeler de geceyi düğün salonunda geçirecek Suriyelilere dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece boyunca sıcak yemek ve ihtiyaç durumunda battaniye yardımlarının her afetzede gibi Mersin’e sığınan Suriyelilere de yapılacağı kaydedildi. Yemek hizmetinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın koordine ettiği kriz masasına 0324 533 35 01 numaralı telefondan ulaşan her afetzede vatandaşa verileceği bildirildi.

Kendilerine sunulan yemek ve barınma yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileten Muhammed Cesimi Mellecesi, “Allah razı olsun, Türkiyeliler çok erdemli ve bizlere yardım ediyorlar. Suriyelilere yemek dahil her şey veriliyor çok sağ olun” sözleriyle minnetini ifade ederken, Hasan Uçak ise “Allah razı olsun bizim Büyükşehir Belediyemizden. Sel bizi mahvetti ama getirilen yardımlardan dolayı minnettarız çok sağ olun” dedi.

Düğün Salonuna nakledilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin yardım elini uzattığı vatandaşlardan Cemal Karakuş da “Şu an bu selden dolayı çadırlarımızın hepsi sular altında kaldı ve bizler buraya getirildik. Belediyemiz bizlere yemek yardımında bulunuyor. Gerçekten Allah Büyükşehir Belediyemizden razı olsun, her şey için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan Eyüp Onur ise “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bu yaptığı yardımlardan dolayı. Buradaki herkes zor şartlar altında çalışıyorlar ve hepsi Suriyeli. Bu vatandaşlarımızın hepsi çadır kentte kalıyorlardı ve selden dolayı muhtarlarımızla, polis amirlerimizle istişare ettik ve bizlere yardımcı olarak bu düğün salonunu açtılar. Ben tekrardan Büyükşehir Belediyesi’ne bizlere gönderdiği yardımdan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal