Silifke Halk Eğitim Merkezi önünde kurulan sahnede konser veren Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Konser sırasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da şarkı söyledi. Büyük alkış alan Başkan Özcan, “Belediye Başkanı seçilemezsem başınıza şarkıcı kesilirim” diyerek konukları güldürürken, Silifke içinse partisine oy istedi.

Kent Orkestrası'nın bu yıl ilkini düzenledikleri konserler dizisi ile Mersinlilerle buluştuğunu söyleyen Başkan Macit Özcan, konserlerin, 17 Ağustos 2013 tarihinde başlayarak, Şef Murat Sürücü yönetiminde 7 solist ve 29 kişilik orkestra ekibiyle gerçekleştirildiğini ve 15 Eylül tarihine kadar süreceğini belirtti.
Özcan, “Mersin, kültür ve sanata önem veren, Türkiye ve dünyada bu anlamda haklı bir yere gelmiş şehirdir. Mersin her zaman dediğim gibi bir kültür, sanat ve spor kenti olmuştur. Sanata ve kültüre önem veren bir belediye başkanı olarak, bu yıl Kent Orkestrası yaz konserlerinin ilkini düzenlemiş olmamızın gururunu yaşıyoruz. Mersin'de yaşayan ve değişik kültürlerden gelen insanların bir arada sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde eğlendiğini görmek mutluluk verici” dedi.

Başkan Özcan ayrıca, Büyükşehir belediyesi ekiplerinin Silifke’de çalışmalarda bulunduğunu ifade ederek, “Mart ayından sonra burada güzel çalışmalar yapacağız. Öte yandan Mersin’e büyük sanatçılarımız geliyor. Bunların Silifke’ye de gelmelerini sağlayacağız” diye konuştu. 

Programda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de, “Silifke’de sosyal demokrat belediyecilik 1994’te durdu. Sosyal demokrat belediyelerimiz Silifke’nin çehresini değiştirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan’da 3 dönemdir aralıksız görev yapıyor. Şu anda Türkiye’de altyapı sorunu olmayan tek il Mersin’dir. Mersin, borcu olmayan illerimiz arasındadır. Macit Özcan Başkanımız Mersin’i dünya şehri yaptı. Olimpiyatlar başkanımızın üstün gayretleriyle yapıldı. Umuyorum ki 2014’te yeniden başkan olacaktır. Bundan sonra hizmetleri Silifke’nin en ücra noktasına kadar ulaşacaktır. Burada birbirinden değerli aday adaylarımız var, hangisi aday olursa olsun hep birlikte güzel hizmetler yapacaktır” şeklinde konuştu. 

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ise konuşmasında, Türkiye’nin içten içe bir savaşa hazırlandığını ileri sürerek, “İlk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bir ülkenin haberi olmadan ülkeyi koşar adım savaşa götürüyor. Hükümetin yapmış olduğu uygulamaya hayır diyoruz. Onlar bizim kardeşimiz, aramızda bir sorun yok, sorun olan yerde savaş olur” diye konuştu.

Silifke İlçe Başkanı Nuri Tok ise, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Ardından Silifke Belediye Başkanı aday adayları Çağatay Akyürek, Ayşe Doğan, Ebru Çalışkan, Yaşar Kılınç, Nail Trak, Mustafa Turgut, Celal Çelik de kısa birer konuşma yaparak birlik beraberlik mesajı verdiler.
Konuşmaların ardından müzikle devam eden gecede, CHP’liler hareketli şarkılar eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendi.
Editör: Barış Köksal