Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Meclis toplantısı, şehitler ve 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşuyla başladı. Toplantıda, idare tekliflerine ait 31, komisyon raporlarına ait 21 madde ve gündem dışı 2 madde görüşüldü.

İdare tekliflerine ait meclis gündeminde öne çıkan maddeler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile 13 ilçe belediyesinin sorumluluk alanını kapsayan kentin genelinde vatandaşların istek, şikayet, önerilerini almak ve en kısa sürede verimli bir şekilde cevaplamak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 24 saat hizmet verecek 'Alo 153 ve 444 4 333' çağrı merkezinin kurulması, ardından ilçe belediyeleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışmak amacıyla belediyelerin bazılarında mevcut olan ‘Alo 153' zabıta hatlarının bu merkezlere aktarılmasıyla ilgili teklif görüşülerek Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

İdare tekliflerine ait öne çıkan bir diğer madde ise Mersin Barosu ile Büyükşehir Belediyesi arasında kadın refahı ve sorunlarına ilişkin ortak çalışmaları içeren iş birliğinin hayata geçirilmesi ve çocuk refahı ve sorunlarına ilişkin ortak çalışmaları içeren iş birliğinin hayata geçirilmesine yönelik olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a protokol imzalama yetkisinin verilmesi ile ilgili teklif oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ile birlikte son dönemlerde yapılan hizmetlerin açılışlarını toplu olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Gülnar’da Soğuk Hava Deposu ve köylere yapılan yaklaşık 125 kilometrelik yollarla ilgili açılış yaptık. MESKİ’nin orada yaptığı çalışmaları tek tek söyledik. Arkasında Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile ilgili açılışımız oldu. Bu tesis Türkiye’nin bu anlamda üçüncü büyük tesisi oluyor. İnşallah ilerde daha fazla enerji üretecek bir tesis olarak bu projeyi büyüteceğiz. Tabi bunun yanında Tarsus, Silifke gibi bölgelerde de bu tür tesisler yapılacak” diye konuştu.

Hizmetlerin sonuca ulaşılabilmesi için kararlı hareket etmenin önemine vurgu yapan Kocamaz, “Çöp depolanan alanlarının yakınlarında elbette gerek köy, gerekse kent olarak bir yerleşim yeri oluyor. Vatandaşımız çöpü benim kapımdan al nereye dökersen dök diyor. Çöpü biz tek başımıza üretmiyoruz. Bu konuda herkesin dik durmasını gerekli. Biz herkesten destek bekliyoruz. Bu işi yaparken çevreye en az zararı verecek şekilde yapmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

"HİZMETLERİ VATANDAŞLARLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kocamaz, 16 Ekim 2015 Cuma günü ise Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışmanlık Merkezi’ni açarak bu merkezde Akdeniz anemisinin tespiti ve takibini yaparak aynı zamanda evlilik öncesi insanlara danışmanlık hizmeti sunacaklarını ifade etti. Kocamaz, “Önümüzdeki hafta içerisinde de Sebil alt yapı inşaatını başlatıyoruz. İnşallah arkasından Çamlıyayla’nın projesi de tamamlanır. Çünkü su kaynaklarımız o bölgeden geliyor. O bölgeyi mutlaka ıslah etmemiz, çevreye verilen zararı asgariye indirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaldırım işgalleri konusunda ilçe belediyelerle birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Başkan Kocamaz, şöyle devam etti; “Halkın kullanması gereken yerleri halka açmak mecburiyetindeyiz. İmara aykırı şekilde çekme sınırlarının kapatılması, alan genişletilmesi bu şehre yakışmıyor. O bölgeleri kullanmasınlar demiyoruz. Ama açık alan olarak kullansınlar. Onları tamamen kapatıp o çirkin görüntüleri ortaya çıkarmasınlar. Bu hususta da bütün belediyeler olarak birlikte çalışma yapmamız gerekiyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu işlerde varız ve bu çirkinliklerin ortadan kaldırılması için hep birlikte harekete temek istiyoruz. Eğer hep birlikte aldığımız ya da imar durumuna göre uygulanması gereken kararları uygularsak hiç kimse itiraz edemez. Mersin hepimizin, bu problemleri hep birlikte çözmek zorundayız. Bu bağlamda da herkesi ortak karar almaya ve alınan kararları tavizsiz bir şekilde uygulamaya davet ediyorum.”

Editör: Barış Köksal