Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarsus Gençlik Kampı’nda her yaş gurubundan gençler ve çocuklar, altı gün boyunca Tarsus Doğa Gençlik Kampı’nda kalarak, doğa, spor ve takım ruhunu eğlenceli bir şekilde öğrenecek. Gençlerin 40’ar kişilik gruplar halinde katılacakları kampta, gençlere uzman eğitmenler eşlik edecek.

Kampın ilk grubunda yer alan gençler, güne sabah sporuyla başlıyor. Birlikte yapılan kahvaltının ardından kamp programı dahilinde drama, eğlenceli oyunlar ve çeşitli eğitim çalışmalarına katılan gençler, ayrıca badminton, futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi sporlarını da yapma fırsatı buluyor. Ulaşım, konaklama ve yiyecek ihtiyaçlarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen gezilerle gençlere Mersin’i daha yakından tanıma olanağı veriliyor. 7 dönem sürecek ve 27 Ağustos 2016’da sona erecek olan kampın son dönemine engelli öğrenciler de katılacak.
Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin eğlenceli bir şekilde, üretken bir atmosfer içerisinde bireysel becerilerinin, ilgi alanlarının keşfedilmesi ve bu alanlara yönlendirilmesi hedefleniyor. Eğlenceyi ve disiplini birlikte yaşatarak daha planlı olmalarının sağlandığı kampta gençler, takım çalışmaları ile de paylaşma ve dostluk duygularını geliştirerek kardeşlik ruhunu pekiştiriyor.

Gençlik Kampı’nda eğlenceli ve eğitici zaman geçiren gençler, kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirtirken, kamp atmosferinin kendilerine çok şey kattığını söylediler. Yeni arkadaşlar tanıyarak, zamanlarını en verimli şekilde geçirdiklerini anlatan gençler, daha önce böyle bir olanağa sahip olmadıklarını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.

 
Editör: Barış Köksal