Yeni yasayla birlikte köylerin 30 Mart’tan itibaren mahalle statüsüne geçtiğini, bağlı olduğu ilçeye ve Büyükşehir sınırları içerisine alındığını anımsatan Başkan Kocamaz, “Mersin genelinde daha önce köy olan 509 yerleşim birimimiz artık mahalle statüsünde. Mersin genelinde, ilçelerdeki mahallelerle birlikte 931 mahallemiz oluştu. Mersin, 15 bin 800 km. karelik bir alanda, 13 ilçe, kapanan 40 belde ve 931 mahallesiyle birlikte artık çok büyük bir yerleşim alanıdır. Mersin geçmişten bu yana hep devletine bağlı olmuş, bayrağına sahip çıkmış, birlik ve beraberlikten yana bir tavır koymuş çok önemli bir bölgedir” diye konuştu.

Mersin’de 2. bölge olarak tabir edilen batı kesimindeki köylerde hala yolların tamamlanmadığını, içme suyunun olmadığını ve sulama suyu konusunda da çok sıkıntılar yaşandığını gözlemlediklerini, Mersin’deki köylerin Güneydoğu’daki köylerden çok daha geri durumda olduğunu dile getiren Kocamaz, “2000’li yıllara gelmişiz, hala su problemini çözemediysek bu, ülkeyi yönetenlerin, bu kenti yönetenlerin ayıbıdır. Allah'ın izniyle Mersin’in bütün sorunlarını çözmeye talip olduk. 30 Mart’ta sizler değişimden yana bir karar verdiniz. Bizim boynumuza çok ağır ve veballi bir görev yüklediniz ama Allah'ın izniyle, bu yükün altında ezilmeyeceğiz, sizlerin güvenini boşa çıkarmayacağız. Ben sizlerin, geçmişten bu yana olduğu gibi bundan sonra da yaşadığınız bölgeye sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu konuda sizlere güvenimizin sonsuz olduğunu da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
‘Mahkeme kadıya mülk değil’ atasözünü anımsatan Kocamaz, “Nasıl ki bizden öncekiler bize bu görevi bize devrettilerse, biz de bizden sonrakilere bu görevi devredeceğiz. Elbette her şeyin bir başlangıcı var, bir de sonu olacaktır. Önemli olan vatandaşın görev verdiği süre içerisinde onlara layık olabilmek, hizmet üretebilmek, onların hayır duasını alabilmek. Sünnet olan çocuklarımıza Allah’tan şifa diliyorum. İnşallah aileleri tarafından vatana, millete hayırlı evlat olarak yetiştirilir ve gelecekte inşallah bugün bizim üstlendiğimiz görevleri, bu gençlerin arasından birileri üstlenmiş olur” ifadesini kullandı.
Editör: Barış Köksal