Başkan Kocamaz, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Atatürk Parkı’nın batı cephesinde, Amatör Balıkçılar Derneği yanındaki alanda bulunan mermer oturma gruplarının, bazı kişi veya kişiler tarafından kırılarak kullanılamaz hale getirildiğini bildiren Kocamaz, daha güzel ve modern bir kent için gece gündüz çalıştıklarını, ancak bu tür tasvip edilmeyen olayların da kendilerini üzdüğünü kaydetti. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir Mersin bırakmak için kentte yaşayan herkesin bu kentin taşına toprağına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kocamaz, “Vatandaşın ödediği vergilerle yapılmış bu hizmetlere zarar verilmesi, ülkeye ve millete yapılmış ihanetin başka bir şeklidir” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan parklarda bulunan oturma gruplarında ve çocuk oyun alanlarında çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kocamaz, “Vatandaşlarımızın dinlenme mekanı olan parklarda yapılan onarım çalışmalarının yanı sıra ihtiyaca göre fitness alanları ve spor alanları da inşa ediyoruz. Amacımız, vatandaşlara ve çocuklarımıza en iyi hizmeti sunabilmek ve halkımıza sosyal aktivite gerçekleştirebilecekleri yeni alanları hayata geçirmektir” ifadelerini kullandı.

Parklara sahip çıkmaları için vatandaşlara çağrıda bulunan Kocamaz, şunları kaydetti: “Parklarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda dinlenmelerini, eğlenmelerini ve spor yapmalarını sağlamak istiyoruz. Belediye olarak parklarımızı banklar, spor aletleri, kamelyalar ve oyun alanları ile çeşitlendirirken, vatandaşlarımızdan da parklara sahip çıkmalarını ve korumalarını istiyoruz.”
Editör: Barış Köksal