İnsan kaçakçıları tarafından İtalya'ya götürülmek üzere bir balıkçı teknesine bindirilen ve denizde 3 gün dolaştırılan 52 Suriyeli göçmen, Mersin sahilinde açlık ve susuzluktan bitkin düşmüş halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Karaduvar sahilinden 3 gün önce insan kaçakçıları tarafından 3 ila 5 bin dolar karşılığında İtalya'ya götürüleceği belirtilerek balıkçı teknesine bindirilen 52 Suriyeli göçmen, 3 gün boyunca denizde dolaştırıldı. Kaçakçılar, bekledikleri gemi gelmeyince, içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu balıkçı teknesini, İsmet İnönü Bulvarı Tenis Kulübü arkasındaki sahile bırakarak kaçtı. Görgü tanıkları, 2 kaçakçının göçmenleri bıraktıktan sonra jetski ile bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine denizden ve karadan çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Karaya oturan balıkçı teknesinden çıkan Suriyeli göçmenler, aç ve susuz halde sağa sola kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı. İnönü Bulvarı üzerinde toplanan Suriyeli göçmenlerin, kaçakçılar tarafından "Burası İtalya" denilerek kandırıldıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri, açlıktan ve susuzluktan bitkin düşen göçmenlere su ve çocuklar için süt verdi. Tekneden indiği sırada bacağından yaralanan bir Suriyeli göçmen ambulansla hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler ise polis minibüslerine bindirilerek Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Editör: Barış Köksal