Mersin'i korkaklar yönetiyor

Tarsus - Kazanlı Projesi ve Çukurova Bölgesel Havaalanı..

Hani şu aslında Adana'ya daha yakın olan fakat Mersin il sınırlarında gözüktüğü için Mersin'e yapılmış gibi duran havaalanı projesi var ya; ondan bahsetmek istiyorum bugün sizlere..

Tabi bir de Tarsus - Kazanlı fiyaskosu var..

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile muhabir arkadaşımız Yağmur İğret'in yaptığı röportajı dün sizlerle paylaşmıştık..


Röportajın içerisinde çok hoşuma giden bir bölüm vardı; diyor ki Numan Olcar: 'Mersin'e marinalı bir AVM yapıldı, oysa yapılması gereken AVM'li bir marinaydı.. Alt yapımız var ama üst görüşümüz yok...'

Ne kadar güzel bir söz; 'Alt yapımız var ama üst görüşümüz yok..'

Bunun tek nedeni Mersin'in yıllardır sahipsiz olması.. Mersin yıllardan bu yana oyalanıyor.. Kentte büyük bir yatırım yok.. Devlet katkısı yok.. Hükümetten yana olmayan, başkaldıran, gezi parkı olaylarında yaramaz çocuk olan Mersin adeta cezalandırılıyor..

Nasıl mı.?

Tarsus - Kazanlı Projesi'nde tüm alt yapı hazır olmasına rağmen yatırımcı firmalar şartname kurallarına uygun hareket etmeye zorlanmıyor.. 'Yapın kardeşim otellerinizi, yapamıyorsanız yapabilecek yatırımcılara devredin' denilmiyor.!

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nı inşaatında otlar büyüyor, olaya tepki gösteren STK'ların kulağı çekiliyor.! Kimse çıkıp 'Ey hükümet Çukurova Bölgesel Havaalanı ne zaman tamamlanacak' demiyor.! Diyemiyor; korkuyor.!

Çünkü bizi korkaklar yönetiyor.!

Mersin Ekonomi Platformu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir yazı yazmıştım; MEP 6. Dönem Başkanı Mehmet Türker bey bir yorum yaparak MEP'in Mersin İnavasyon Günleri, Marka Şehir Mersin Projesi, Mersin Tarımı 2013 Vizyonu gibi projelerinin olduğunu yazmış bana..

Havaalanıyla ilgili çığlığınızı duyamadık Mehmet Bey; ne tüm patron derneklerinin bir araya geldiği MEP'in ne de diğer STK'ların çığlığını duyabildik..

Ne havaalanı ile ilgili, ne de Tarsus - Kazanlı Projesi ile ilgili çıt yok Mersin'i yönetenlerde..

Nükleer Enerji Santrali'ne hiç değinmiyorum bile; gidip Rusya'da nükleer enerji santrallerinde yiyip içip Mersin'e döndükten sonra da, 'Aslında çok büyük bir tehlikesi yok' diyen STK başkanları var bu memlekette.!

Ne içtilerse artık Rusya'da, ne yedilerse.! Gidip gelenin fikri değişiyor.!

Neden mi seslerini çıkarmıyorlar sayın Mersinli; söyleyeyim.! Hepsinin işi tıkırında çünkü.. Gelecek kaygıları yok.. Kent sevdaları yok.. Mersin'i değil, kendi çocuklarının geleceğini düşünüyorlar çünkü.!

Hükümetten korkuyorlar.. Recep Tayyip Erdoğan'ın gazabından korkuyorlar.! Mersinli'den değil, merkezi hükümetten korkuyorlar.!

Ne güzel söylemiş Numan Olcar; 'Alt yapımız var ama üst görüşümüz yok'

Tıpkı Mersin gibi; 320 Km sahili var ama üzerinde cesur, dik durabilen, boyun eğmeyen, kendini değil kentini düşünen yöneticileri yok.!


Editör: Barış Köksal