Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 20 gündür süren çalışma sonrasında saniyede 60 litre su bulunduğunu belirten Bükdeğirmeni vatandaşları, bulunan suyun kendilerine umut olduğunu, suyla birlikte üretilen ürün çeşitlerinin de artacağını ifade ettiler.

Su çıkarılan alanda Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli ve Silifke Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu incelemelerde bulundu. Gubaroğlu’na, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Silifke-Erdemli Sosyal işler sorumlusu İhsan Küpük, Meski Erdemli Silifke Şube Müdürü İsmail Keser, Silifke Eski Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP’li belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti.

Daha önceleri Kızılalan mevkiinde sızıntı şeklinde bir su olduğunu, bu suyun gözüne ulaşıp çoğaltmak için Mersin Büyükşehir Belediyesinden destek istediklerini ifade eden Bükdeğirmeni sakinlerinden Garip Koçak, “Bükdeğirmeni köyümüz sulama ve içme suyu konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Su sıkıntısını gidermek için Büyükşehir Belediyesinden destek istedik. Onlarda yapılan incelemenin ardından 20 gün çalışma yaparak suyun olduğu alana yol açıp, suyun gözünde kazı çalışması yaptı. Şuan iki ayrı su gözünden toplanmda saniyede 60 litre akan su bulduk. Çıkan su bizleri ve tüm mahalle halkını mutlu etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

"SUYLA BİRLİKTE TARIM ARAZİLERİMİZ GENİŞLEYECEK"
Suyun bulunmasıyla birlikte tarım arazilerinin genişleyeceğini ifade eden Koçak, “Bükdeğirmeni’nde limon, portakal, erik, kaysı, Zeytin, yer fıstığı, kırmızı havuç ve sebze üretimi çok yaygın yapılıyor. Suyun artmasıyla birlikte özellikle giderek günümüzde yok olan yer fıstığı ve kırmızı havuç ekimi çoğalacaktır. Bu da bölgemize daha fazla girdi sağlayacak” dedi.
İçme ve sulama suyu için çalışmaların tüm Mersin bölgesinde devam ettiğini belirten Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, “Çalışmalarımızın sonucu görmek bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda bölgede bir inceleme başlattık ve sonrasında 20 gün Ekskavatörle çalışma yaptık. Suyun bulunduğu alan dik bir yamacın kenarı oldu için zor şartlarda da olsa çalışmamızın yüzde 80’ini tamamladık. 20 Gün süren çalışma sonrasında ise saniyede 60 litre akan su bizleri çok mutlu etti. Vatandaşlarımızın suyun bulunduğu alana daha rahat gelip gidebilmesi için 10 gün daha çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı mutlu görmek bizleri onurlandırdı. Yapılan bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Editör: Barış Köksal