Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilere okul başarıları ve YGS’ye yönelik olarak 6 farklı branşta kurs vermeye başladı. Kurslarda öğrencilerin dersteki başarılarını artırmak ayrıca YGS sınavında daha başarılı olmalarını sağlamak amacı ile Tarih, Matematik, Türk Dili Edebiyatı, Felsefe, İnkilap Tarihi ve Coğrafya branşların da kurs verildiğini söyleyen Okul Müdürü Galip Göl, “Okulumuzda açtığımız kurs sadece kendi öğrencilerimize yönelik değil. Kurslarımıza Anamur dahil ilçemizde bulunan diğer liselerden de 12. sınıfa geçen öğrenciler katılmaktadır” dedi.
Açılan kursa çevre ilçeden, diğer liselerden ve kendi öğrencileri ile birlikte 70 öğrencinin katıldığını ifade eden Göl, ”12. sınıfa geçen öğrencilere yönelik Cuma günü haricinde günde 4 saat eğitim vermekteyiz. Öğrencileri çok gayretli görmekteyim. Ramazan sonrası öğrencileri daha da motive etmek, kendi aralarında arkadaşlık bağlarını güçlendirmek ve sosyal yaşam içerisinde yer almalarını sağlamak için haftada bir gün kurs öğretmenleri ile birlikte öğrencilerimize ilçemiz ve çevre ilçelerde ki tarihi yerleri, doğal güzellikleri gezdirerek hem çevrelerini tanımalarını sağlayacağım ve en önemlisi de kurs stresinden uzaklaştırarak öğretmenlerle sosyal ilişkilerini geliştireceğim” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin başarısı için öğretmenlerin kendi ailelerine ayıracakları zamanlarından feragat ederek kurs verdiğini vurgulayan Göl, “''Öğretmenlerimizin bu davranışı gerçekten takdire layık. Ramazan ayı, sıcak yaz günü kendi ailesi ve çocuklarına ayırması gereken zamanı öğrencilerinin başarısı için kullanmakta. Kurs’a katılan öğretmenlere ve okul hizmetlilerine bu özverilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.
Göl, öğrencileri kurslarda istekli gördüğünü, öğrencilerin istekli olmasının önemli olduğunu, okul ve öğretmen desteğiyle de başarılı sonuçları sonuçların elde edileceğini, öğrencinin ders ve YGS’deki başarısının da öğretmenler için de gurur vesilesi olacağını, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 12. Sınıflara yönelik sürekli test çözümü yaptıracağını da sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal