İki mahalledeki okulları da gezen Taşdan, incelemelerde bulundu.

Kaymakam Taşdan’a mahalle ziyaretlerinde, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut eşlik etti. Önce Tekeli Mahalle Muhtarlığını ziyaret eden Taşdan, Muhtar Süleyman Fidan’dan mahallenin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi alarak istişare de bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği Tekeli Şubesi ve PTT Müdürlüğü Şubesini ziyaret eden Taşdan, daha sonra Tekmen Mahallesine geçti. Muhtar Ahmet Gül’den mahallenin ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Taşdan, yapılması gerekenlerle ilgili çalışmaları olacağını ifade etti.

Mahalle ziyaretlerinde, muhtarların önemine vurgu yapan Kaymakam Taşdan, “Mahalle muhtarları ile bire bir mahallinde yaptığımız görüşmeler önemli. Yapılan hizmetleri inceliyor ve sorunları tespit ediyoruz. Gerçek anlamda muhtaç ailelerimizi de tespit ediyoruz. Bu görüşmeler hem sorunların çözüm sürecini hem de en iyi hizmetin verilmesini olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Taşdan, mahalle muhtarlıkları ziyaretinin ardından Tekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekmen İlkokulu ve Ortaokulu, Tekeli Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, ilgililerden okullar hakkında bilgi aldı, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Okul ziyaretlerinde öğretmenlerle yaptığı toplantıda, eğitim ve öğretimle ilgili olarak her türlü düşünceye açık olduğunu, yapılması gerekenleri de yapmaya hazır olduğunu belirten Taşdan, eğitim-öğretimle ilgili olarak genel düşüncesinin çıtayı yükseltmek olduğunu söyledi.
Velilerin, okula çağrıldıklarında endişeye kapıldıklarına da işaret eden Taşdan, bunu tersine döndürmek için çalışma yapacağını, bu çalışmada idareci ve öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade etti.

Ev ziyaretlerine önem verilmesini, mutlaka velilerden randevu alınıp öncelikler belirlendikten sonra ziyaretlerin yapılmasını isteyen Taşdan, ayrıca toplumun her kesimini evinde, mekanında ziyaret edecek çalışma yürütülmesini istedi. Taşdan, “Bir şekilde aileden kaynaklı stres yaşayan ve ekonomik ihtiyacı olan çocukların mutlaka tespiti yapılmalı. Bunlarla alakalı özel çalışma yapmamızı sağlayacak bilgilerin bizlere ulaştırılması lazım. Bu konuda okul müdürlerinden, öğretmenlerden, okul aile birliği başkanlarımızdan destek bekliyoruz. Eğitimle ilgili özellikle sizlerin tespitlerinize ihtiyacımız var. Başarılı öğretmen ve öğrencileri de bizlere ifade etmenizi bekliyorum. Eğitim-öğretim ve diğer konularda proje ekibi oluşturacağız. Proje ekibimizle bütün fonlardan ülkemiz ve ilçemize faydalı olacak proje arşivi oluşturup bunlara müracaatlarımızı yapacağız. Dünyada Avrupa fonlarından en çok yararlanan ülkelerden biri İtalya, 40 milyar Euro’dan fazla proje katkısı almış bir ülke. Bizler bu yarışa sonradan dahil olduk. Hiç olmazsa kendi ülkemizin havuza aktardığı miktarı geri alalım. Aynı zamanda bu projeler eğitim öğretime de çok büyük katkılarda bulunuyor” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal