Bozyazı'daki 30 Ağustos kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, gaziler, şehit yakınları ve protokol üyeleri katıldı. Kaymakam Yıldız, Yüzbaşı Cingöz ve Mehmet Ballı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koymalarıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Fatih Özdemir, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
30 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında, Dumlupınar'da kazanılan eşsiz zaferin 93. yıldönümünü kutladıklarını söyleyen Özdemir, “Kahraman milletimizin vatan sevgisinin, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olan bu zafer, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden bu yoldaki dönüm noktalarından biri olmuş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma idealindeki Türk devrimi, hızını bu eşsiz zaferden almıştır. Dün olduğu gibi bugün de gücünü bağrından çıktığı asil milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, modern, güçlü yapısı, üstün vazife bilinci ve disiplin anlayışla milletin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini içerden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı korumaya, Atatürkçü düşünce sisteminin ışığı altında kendisine verilen bütün görevleri başarıyla yerine getirmeye daima hazırdır. Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, vatanımızın bütünlüğüne, huzurumuza kastedecek düşmanlara karşı hep birlikte, el ele, gönül gönüle, tek vücut olarak gücümüz dün vardı, bugün vardır, sonsuza kadar da olacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Alanı'ndaki tören, Kaymakam Yıldız, Garnizon Komutanı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı'nın törene katılanların bayramını kutlamaları ile sona erdi.

Kaymakamlık makamında yapılan törende ise Kaymakam Yıldız, Yüzbaşı Cingöz ve Mehmet Ballı tebrikleri kabul etti. Törene katılımından dolayı katılımcıları kutlayan Yıldız, “Anadolu’da Türk milletinin kalıcı olduğunu tüm dünyaya duyuran bu zaferin yıldönümü sonsuza kadar bu topraklarda kutlamak Türk milletine nasip olur. Bu zaferin perçinlediği Anadolu’nun Türk yurdu olduğu gerçeği sonsuza kadar bizimle kalır” diye konuştu.
Tebriklerin kabulü ve konuşmanın ardından konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yıldız, gazilerin istek ve sorunlarını dinleyerek, çözümü için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.
Editör: Barış Köksal