15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bozyazı Kaymakamlığı Beyreli Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturarak fidan dikim töreni düzenledi. Törene Kaymakam Hayatı Taşdan, Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Güngör Ketboğa, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, muhtarlar, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Fidan dikimi öncesi Bozyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper, 15 Temmuz şehitleri için oluşturulan hatıra ormanı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Alper, oluşturulan hatıra ormanın 5 hektarlık alanı kapsadığını, bölgeye has çam dikileceğini söyledi.

Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan ise hatıra ormanında 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatacağını ifade etti. Taşdan, "Bugün Bozyazı’da bütün arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla beraber 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanının ilk fidelerini hep beraber dikiyoruz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz, mekanları cennet olsun.

Gazilerimize de Allah şifalar versin. İnşallah toplumumuz, ülkemiz bir daha böyle olayları, konuları yaşamaz. 15 Temmuz’un iki boyutu var. Birincisi alçakça bir darbe girişimi oldu. Arkasından da bu milletin ülkesine, demokrasisine nasıl sahip çıktığını hep beraber gördük, yaşadık. Bundan da gururluyuz. İlçemizde oluşturulan bu hatıra ormanımızda inşallah her bir fidan şehitlerimizin ve gazilerin adını, anısını yaşatacak. Bütün ormanlarımız gibi bu ormanı hep birlikte koruyalım, gözetleyelim" dedi. Konuşmaların ardından Taşdan, şehitler anısına fidan dikip, can suyu verdi.
 
Editör: Barış Köksal