Tarsus ilçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyeyi toplumun her kesimi ile yönettiklerini ifade ederek, “Artık farklı bir dönem başlayacak. Sosyal ve demokrat belediyeciliğin en önemli tarafı istihdam sağlayan, şeffaf, üretken ama mutlaka halkı için var olan belediyecilik anlayışını getirmektir" dedi.

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü münasebetiyle Beylice Mahallesi’nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe Başkan Bozdoğan’ın yanı sıra başkan yardımcıları Ünzile Kuru ile Muttalip Bobuşoğlu ve vatandaşlar katıldı. Anneler Günü temalı resim sergisi açılışı ile başlayan programda, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği konseri ile Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi, ateşbaz, animasyonlar ve çeşitli gösteriler yer aldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Bozdoğan, kadınlara pozitif ayrıcalık tanıyacaklarını belirterek, “Kadınlarımız önemli. Daha önce de söylemiştim. Gerek kuracağımız kooperatiflerle gerekse sizin alın terinizin değerlendirilmesinde elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Bizim 3 tane önemli ilkemiz var. Birincisi asla ama asla halka, insana yalan söylemeyeceğiz. İkincisi belediye yönetimini oluştururken temsili değil katılımcı olacağız. Yani toplumun her kesimi, çocuğumuzla, kadınımızla, gencimizle hepsini de yönetimde ortak edeceğim dedim, bunu da başarıyorum. Ama asıl önemli olan belediye bütün farklı partilerden de komisyon oluşturduk müdürlüklerimizi denetlemek için. Asıl geldi şimdi en güzel tarafına, halkımızdan komisyon oluşturacağız. Beylice’den de mutlaka insanlar bu komisyonda olacaklar” dedi.

Amaçlarının halk için var olan belediyecilik anlayışını getirmek olduğunu dile getiren Bozdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum, ben sizlerin içinden geldim. Sizlerden hiçbir farkım yok. En ufak bir olayda muhtarımla, burada oluşacak komisyondaki arkadaşlarıma, bana ya da belediye başkan yardımcısı arkadaşlarıma mutlaka ulaşın. Artık farklı bir dönem başlayacak. Sosyal ve demokrat belediyeciliğin en önemli tarafı istihdam sağlayan, şeffaf, üretken ama mutlaka halkı için var olan belediyecilik anlayışını getirmektir. Mevlana’nın sözünü tekrar hatırlatacağım ’Neyi arıyorsan O’sun sen’ der. Benim de istediğim şu mutlu yüzler, güler yüzünüz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha