Türkiye Bocce Bowlig Dart Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan 'Bocce Türkiye 3.Lig Müsabakaları' Mersin Toroslar Bocce Salonu’nda yapıldı. 3 gün süren müsabakalarda 65 takımdan 220 sporcu 2. lige yükselmek için mücadele verirken, ilk 8 sırayı elde eden takımlar 2. ligde yarışmaya hak kazandı.

3. ligde Raffa disiplininde karışık çiftler, Petank disiplininde kadınlar Altın Nokta ve Volo disiplininde ise erkekler basamak yarışmaları düzenlendi. Üç gün süren maratonun ardından İzmir Ege Yıldız Koleji 188 puanla şampiyonluğa ulaşırken, Bartın Barsem Gençlik ve Spor Kulübü 188 puanla ikinci ve İstanbul Bocce Spor Kulübü ise 181 puanla üçüncü oldu.

Bocce Türkiye 3.lig müsabakaları sonucunda yapılan ödül töreninde dereceye giren kulüplere kupa ve sporcularına ise madalyaları Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Genel sekreteri Mehmet Demirdelen, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Milli takımlar teknik koordinatörü Alper Cavit Kabakçı ve Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bocce Hakem Komite Başkanı Muharrem Akçadağ tarafından takdim edildi.

Türkiye 3. Lig müsabakalarına katılan Mersin takımları 65 takımın katıldığı 3. Lig de Yenişehir Spor Kulübü sıralamada 12. ve Toroslar Gençlik Spor Kulübü ise 13. olarak ilk olarak katılmalarına rağmen sıralamada başarılı bir çıkış gösterdiler. Mersin Toroslar Gençlik Spor kulübü cok kısa zamanda kurulan Bocce takımı 2. Lige yükselmeyi bir maçla kaçırdı.

Yapılan ödül töreni öncesi konuşan Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Niyazi Kutlay, "Türkiye Bocce Bowlig Dart Federasyonunun 2015 yılı faaliyet takviminde yer alan Bocce Türkiye 3. Lig müsabakalarını kazasız belasız bitirmiş bulunmaktayız. 3 gün süren müsabakalar sonucunda ilk 8'e giren takımlar 2. Lig'e yükseldiler. Ev sahipliğimizde yapılan turnuvada bizlerden desteklerini esirgemeyen Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı'ya, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Genel sekreteri Mehmet Demirdelen'e, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız'a, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Milli takımlar teknik koordinatörü Alper Cavit Kabakçı'ya, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Bocce Hakem Komite Başkanı Muharrem Akçadağ'a, Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi yardımcımız aynı zamanda Milli antrenör Bülent Sümra'ya, Federasyonumuza, Toroslar Bocce Tesis Amirimiz Feride Çobanoğlu ve personeline, müsabakaları yöneten hakemlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Barış Köksal