Bilen Otomotiv’in 2015 Yılı başında hizmete aldığı yeni plazası önünde buluşan Alfa Romeo, Jeep kullanıcıları konvoy halinde şehir turu yaptılar. 129 aracın katılımıyla gerçekleştirilen şehir turunda araçlar büyük ilgi görürken Mersin Marina’ya giden 450 konuk aileleriyle birlikte Marina İskele Restoranda kendileri için özel hazırlanan, kahvaltıyı tattı. Kahvaltı sırasında sürpriz hediyelerin verildiği, sürpriz çekilişlerin yapıldığı bu etkinlikte katılımcılar oldukça memnun kaldılar ve çok keyifli anlar yaşadılar.

Bilen Otomotiv Genel Müdürü Ercan Memiş, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri MÜŞTERİ BULUŞMALARI ile Alfa Romeo ve Jeep kullanıcılarının arasındaki dostluk bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Genel Müdür Memiş, bu yıl beşincisini düzenledikleri dev organizasyon sonrası çok güçlü dostluk bağlarının oluştuğunu, birliktelikler başladığını söyledi. Yapılan bu organizasyonların bu tür amaçlara hizmet etmesinin tüm BİLEN OTOMOTİV ailesini çok mutlu ettiğini ve önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonların devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca düzenlenen bu etkinliğin şimdiye kadar Mersin ilinde yapılmış en büyük katımlı aktivite olduğunu söyledi.

Bilen Otomotiv olarak parolamız koşulsuz müşteri memnuniyetidir. Şirketimizin tüm birimleri ve çalışanları bu konuda Tofaş Akademi ve şirket içi eğitimlerimizle donatılmış olup, son derece hassas davranmaktadırlar. Bu organizasyonda yapmak istediğimiz ve asıl amacımız müşterilerimize farklı bir deneyim yaşatmaktır. Genelde sektörümüzde araç satışı için bu tür organizasyonlar yapılmaktadır. Oysaki Bilen Otomotiv olarak satış yaptığımız ve markamızdan, ailemizden, gördüğümüz müşterilerimize bu organizasyonu yaparak, onların aitlik duygularını pekiştirdik ve çevrelerine markalarımızı ve Bilen markasını gerçek anlamda tavsiye etmelerini sağlamış olduk.

Organizasyona katılan Alfa Romeo ve Jeep marka araç sahipleri, bu tarz organizasyonu yapan başka bir marka olmadığını ve Bilen Otomotiv’in bu anlamda Mersin için her zaman ilklerin öncüsü bir firma olduğunu dile getirdi.

İşte farklı bir müşteri deneyimi. İşte Bilen Otomotiv. HAYAT OTOMOBİLLE GÜZEL…







Editör: Barış Köksal