Milli Parklar Mühendisliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, 4915 sayılı kara avcılığına göre bulundurulması, satılması ve kullanılması yasak olan ve gece bıldırcın avcılığında kullanılan 114 adet cihaz ele geçirilip, bu cihazları kullanan 11 kişiye 10 bin TL ceza kesildiği öğrenildi. Cihazların bazılarının ise foteselli olup gündüz kurulduğu, gün batımıyla çalmaya başladığı ve gün ağarınca sustuğu bildirildi.

Kaçak avlanan her keklik, üveyik, kara tavuk için 350 TL, bıldırcın, güvercin, sakar meke için 300 TL, tavşan, sansar, tilki için 500 TL, su kuşları için 450 TL, dağ keçisi, kızıl geyik için 12 bin TL, ses cihazı ve yarı otomatik takozsuz tüfek için 202 TL, gece avlananlara 270 TL, avcılık belgesi olmayanlara 474 TL ceza kesiliyor. Yazılan cezalar maliyeye ödenirken, ele geçirilen silahların ise ihaleyle satıldığı ve geliri Milli Parklar bütçesine aktarıldığı bildirildi. Kaçak avlanan şahıslar ise iki defa yakalanması halinde tüm avcılık haklarından mahrum bırakılıyor.

Milli Parklar yetkilileri, Ağustos ayı sonunda başlayan bıldırcın avcılığının 25 Kasım’da sona ereceğini, avlanmanın Cumartesi, Pazar ve Çarşamba günleri ile resmi tatillerde yapılabildiği, tüm belgeleri tamam olan avcıların avlanma sahalarında günlük 10 adet bıldırcın avlayabileceğini bildirdi.

Editör: Barış Köksal