Olay, 24 Ağustos Pazar günü öğlen saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Kenan Çamdere, pazara girmek için motosikletini kaldırım kenarına park edip, direksiyonu kilitliyor. Ardından pazara giren motosiklet sahibinin ardından bir kaç dakika sonra 2 kişi gelip motosikletin yanındaki kaldırıma oturuyor. Önce plakası ile oynayan hırsızlardan biri sonra kendi motosikletleri gibi aynadan saçlarını tarıyor. Bir süre daha motosikleti ve çevreyi kontrol eden hırsızlar, daha sonra harekete geçiyor. Motosikletin iki yanına geçen hırsızlar, birlikte direksiyonu tutarak 3 saniye içinde kilidi kırıyorlar. Ardından hırsızlardan biri motosikleti ayaklığından indirip götürürken, diğer hırsız da belindeki bıçağı çıkartıp çevreyi kontrol ediyor. Pazardan çıkıp motosikletinin yanına gelen Kenan Çamdere ise motosikletin yerinde olmadığını görünce şok yaşıyor. Etrafı kontrol eden motosiklet sahibi, ardından telefonla 155'e durumu bildiriyor.

"KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ POLİSE BEN GÖTÜRDÜM"
Olayla ilgili olay yerinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan motosiklet sahibi Kenan Çamdere, "Pazara geldim ben buraya. Eve meyve ve sebze almak için pazara girdim, öğlen 13.00 sıralarıydı. Sebzemi alıp, çıkmamla beraber 5 yada 10 dakika sürmesine rağmen motorumu park ettiğim yerde bulamadım. Direksiyondan kilitlemiştim. Hemen o telaşla emniyet birimlerini aradım. Polis bir 20 dakika sonra geldi. Onlarla görüştüm sonra karakola gittim. Karakolda ifademi verdim. Oradaki polis arkadaşlara ifademi verirken kameranın olduğunu söylediğim halde kamerayı daha sonra alırız dediler. Pazartesi ben kendi imkanlarım dahilinde gelip kamera görüntülerini alıp verdim. Şu an beklemekteyim. Emniyet birimlerine sesleniyorum. Motorumun bulunmasını istiyorum. Ayrıca ben kamera görüntülerini aldıktan sonra evde bilgisayarda açtım. 2 kişinin motorumu çaldığı anda hırsızlardan birinin büyük bir şekilde bıçak çektiğini gördüm. O an ben gelsem belki beni bıçaklayacaklardı. O an benim hayatımın da tehlikede olduğunu gördüm. Hırsızlıktan öte bir cinayette o gün olabilirdi. Belki de beni de öldüreceklerdi ben o an gelseydim" diye konuştu.

Motosikletinin eli ayağı olduğunu ifade eden Çamdere, "Benim eşim rahatsız. Sürekli bütün ihtiyacımı motorumla görüyorum. Benim ayağımdı. Eşim tedavi gördüğü için onla götürüp getirmek zorundayım. Şu andaki imkanlarım hiçbir şekilde yok. Serbest çalışan bir insanım. Motorumun bulunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili polisin araştırmaları sürüyor.
Editör: Barış Köksal