Çeşitli kurumlara diksiyon ve beden dili eğitimi veren Esra Birgenç, bu kez Medical Park Tarsus Hastanesi hemşireleriyle bir araya geldi. Hastanenin toplantı salonundaki interaktif eğitime farklı birimlerde görev yapan 25 hemşire katıldı. Başhemşire Asuman Yaşar Taş’ın da izlediği eğitimde Esra Birgenç, her türlü iletişimde ‘gülümseme’ sayesinde sorunların büyük ölçüde çözülebildiğini söyledi.

"Başarısız olma şansınız kalmaz"

Birgenç, “Gülümseyerek iletişim kuran kişilerin, karşısındakini ikna etme, mesaj verme, taleplerini anlama, sakinleştirme konusunda başarısız olma ihtimali neredeyse yoktur. Gülümseme, iletişimde sihirli bir anahtar gibidir” diyerek, iletişimdeki bir diğer önemli unsur olarak ‘empati’ kavramı üzerinde de durdu. Birgenç, “Karşınızdaki kişiyle empati kurduğunuzda, her şey bambaşka olur. İletişim kurduğunuz kişinin yerine kendinizi koyarsanız, mesajınızı çok daha sağlıklı verir, çok daha sabırlı ve anlayışlı olursunuz” diye konuştu.

"Kalbin aynası gözler değil ayaklar"

Beden diliyle ilgili çarpıcı bilgiler de paylaşan Esra Birgenç, sanılanın aksine duyguları en iyi ifade eden organın gözler değil ayaklar olduğunu söyledi. Birgenç, “Ayağın bakış yönünden, sabit durması ya da sallanmasından, kişinin durumu hakkında ipucu alabilirsiniz” dedi.
Eğitim çalışması, hemşirelerin katıldığı interaktif çalışmayla devam etti.

Başhemşire Asuman Yaşar Taş, hastalar ve yakınlarıyla en çok hemşirelerin iletişim kurduğunu, bu nedenle iletişim eğitimlerine çok önem verdiklerini söyledi.

Editör: Barış Köksal