Okulların kapanması ile faaliyete geçen yaz okulları çocukların hem dinlenmeleri hem de farklı hobiler edinerek eğitilmelerini sağlıyor. Mersin’de yaz okulu faaliyetini sürdüren Beyaz Kule Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İlker Benzetsel, ‘Amacımız yaz tatili boyunca çocuklarımızın sadece eğlenmesi ve farklı tecrübeler yaşaması değil.



Eğlenirken çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracak farklı aktivitelerde bulunmalarını sağlamak. Yaz okulumuzdaki çocuklarımız birbirlerine destek olmayı, arkadaşlık duygusunu ve aynı zamanda takım ruhunu yaşıyorlar. Spor yaparak daha sağlıklı bireyler haline geliyorlar. Çocuklarımızın araştırmacı, maceracı ve paylaşımcı yönlerini ortaya çıkarıyoruz’ dedi.
 


GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
 
‘Sanat Akademisi, Spor Akademisi, Sosyal Aktivite ve Keşifler, Yaşam ve Teknoloji ve Meslek Atölyeleri ile farklı bir eğitim sistemi uyguladığımız eğitim kampüsümüzde Marangozluk, Moda Tasarım, Yayıncılık, Mutfak ve Aşçılık, Fotoğrafçılık, Müzik ve Yüzme gibi birçok branşta çocuklarımızın becerilerini ön plana çıkarmak istiyoruz’ diyen, İlker Benzetsel, ‘Özgüveni yüksek, lider özellikli, yaratıcı, iletişime açık ve ekip çalışmasına yatkın öğrenciler yetiştirmek için çabalıyoruz. Ayrıca yaz okulumuzdaki sosyal etkinliklere katılan öğrencilerimiz birbirlerine saygı duymayı öğreniyorlar.



Bununla birlikte aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğreniyorlar’ dedi.


 
Editör: Barış Köksal