Sanat Akademisi hakkında bilgi veren Sanat Akademisi Koordinatörü Jale Gürkan, yaz boyunca akademinin altyapısını hazırlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Sanat akademisinde hedeflenen kazanımın çocuklara estetik bakış ve toplumsal duyarlılık kazandırmak olduğunu vurgulayan Gürkan,' Sanatın akademik başarıya katkı sağladığı bilinen bir gerçek. Örneğin müzikal beceri, beynin sağ ve sol lobunu kullanabilmek anlamına geliyor. Bu da çocuğun eğitim hayatındaki derslerinde çok daha becerikli ve problem çözücü olmasına neden oluyor' dedi. 

"Türkiye'nin Altyapı Fabrikası Olacağız"


Güçlü altyapısı ile geleceğin sporcularını yetiştiren Beyaz Kule Okulları'nın Spor Akademisi Koordinatörü Fırat Gülşen, sadece kendi öğrencilerine değil, kentin yetenekli çocuk sporcularına da kapılarının açık olduğunu söyledi. Beyaz Kule Koleji Spor Akademisi'nin önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin altyapı fabrikası hâline geleceğini ifade eden Gülşen; 'Yüzme, basketbol, voleybol ve jimnastik olmak üzere 4 branşımız var. Beyaz Kule'ye birinci sınıfta giren bir çocuk ilkokulu bitirdiğinde bu 4 branşı temel teknikleriyle oynayabilecek pozisyonda ilkokuldan mezun olmuş oluyor. Tamamen profesyonel bir spor kulübünün alt yapısı gibi çalışıyoruz. Bunun meyvelerini geçen sene toplamaya başladık. Teniste kız ve erkeklerde il şampiyonuyuz. Hatta bir milli sporcumuz var. Yüzmede il şampiyonuyuz. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz var, 4 tane üst düzey yüzme antrenörümüz var. Sualtı çekimleri yapılıyor. Çekimlerde çocuğun hatalarını tespit edip aynı anda geri bildirimde bulunuluyor. Bu da çocuğun gelişimini hızlandırıyor. Yüzme akademisinde de çok iddialıyız. Çok kısa sürede Türkiye'nin dikkatini çekecek çok iyi bir altyapıya sahip olacağız. Yaklaşık 1-2 yıl sonra Beyaz Kule'yi  Türkiye'de bir altyapı fabrikası olarak duyacaksınız' şeklinde konuştu.

"Yaşayarak Öğreniyorlar"


Sanat ve spor akademilerinin yanı sıra öğrencilere el becerileri ve mesleki beceri kazandırmak için faaliyet gösteren Atölye Akademisi'nin Koordinatörü Berna Avcılar Çadırcı ise yaşamın her alanında kendi ihtiyacını karşılamak isteyen çocukların el becerisi kazanması, küçük yaşta mesleklere yönelik bilgilerinin oluşması ve buna yönelik adımlar atmasının hedeflenen kazanım olduğunu söyledi. Çadırcı; 'Moda tasarımı, ahşap tasarımı, bilişim teknolojisi, robotik, kodlama, yayıncılık, bilim-sanat, aşçılık, fotoğrafçılık dallarının olduğu bir yaşam atölyemiz var. Bunları eğitim öğretim müfredatına entegre edip atölye ve aktivite planı olarak ders pekiştirici amaçlı kullanmaya başladık. Hafta sonunda da hobi atölyesi olarak hem çocuklara hem yetişkinlere meslek edinim kursları açtık' dedi.


Akademilerin kurulma amacından da bahseden Çadırcı, 'Akademi eğitim öğretim müfredatına entegre edildi. Öğretmenler sınıfta normal şekilde derslerini işlerken herhangi bir atölyede de uygulayarak gösterebiliyorlar. Teorik bilgiyi sınıfta verip uygulamasını atölyede gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin matematik dersinde çocuklar üçgenleri işleyip ikinci saatte heykel atölyesinde ya da marangozluk atölyesinde üçgenleri ahşaplarla üçgenler keserek ya da çamurlardan üçgenler yaparak öğrenebiliyorlar. Hem keyifli vakit geçiriyorlar hem de yaşayarak yaptıkları için bilgileri kalıcı oluyor. Dönem sonunda kurslarımız, defilelerimiz olacak. Çocukların yaptığı her şey sergilenecek. Herkes kendi alanında konsepte uygun bir şeyler hazırlıyor, katkıda bulunuyor. Hep beraber çok keyifli vakit geçiriyorlar, atölyelerimiz çok verimli geçiyor' şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal