Devlet Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2009 yılında ihalesi yapılan ve çalışmalarına başlanan Göksu ırmağı sol sahil şeridindeki beton kanalet çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Müteahhit firmanın yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Göksu Sulama Birliği Başkanı Durhasan Akarca, yaptığı açıklamada, çalışmaların kısa sürede tamamlanarak beton sulama kanaletlerinin hizmete başlayacağını kaydetti. Daha önce yer altından çıkarılan suyla sulanan arazilerin beton sulama kanaletleriyle sulanmaya başlanacağını ifade eden Akarca, DSİ yetkililerine ve Çevre Bakanlığı'na bu projeyi hayata geçirip çalışmalara başlatılmasından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Beton sulama kanalet çalışmalarının önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini vurgulayan Akarca, "Çalışmalar tamamlandığında çiftçilerimiz artık arazilerini yer altı suyuyla sulamak zorunda kalmayacaklar. Bu kanaletler sayesinde Göksu ırmağından akıtılacak suyla araziler daha kolay ve düzenli bir şekilde sulanarak ürünlerdeki verimlerin de arttırılması sağlanacak" dedi.

Bu projenin birliğin imkanları ile yapılamayacak kadar büyük bir proje olduğuna dikkati çeken Akarca, çalışmalar tamamlanıp su geldiğinden bütün çiftçilerin ve vatandaşların projenin ne kadar büyük ve önemli olduğunu göreceklerini söyledi.

Editör: Barış Köksal