Mersin’de eğitim, spor ve sanat başta olmak birçok alanda sağladığı desteklerle adından sıkça söz ettiren iş adamı Bertan Can, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok ünlü ile temasa geçerek, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Yıldız’ı MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşturarak, öğrencilerin gönlünde taht kurmuştu. 

Eğitimin yenilikler çerçevesinde desteklenmesi gerektiğini belirten Bertan Can, ‘Eğitim bir toplumun can suyudur. Öğrencilerimizin gelişen ve büyüyen dünyaya ayak uydurması ve yenilikçi eğitim sistemi ile yetiştirilmesi son derece önemlidir. Geçtiğimiz aylarda ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Yıldız ile MTOSB’de öğrencilerimizi bir araya getirdik. Metin Yıldız’ın öğrencilerimize başarı hikayesini anlatması her bir öğrencimiz için çok önemlidir. Sanata ve sanatçıya değer vererek yetişen bir neslin, hem iş alanında hem de sosyal yaşantısı da olumlu yönde olacaktır’ dedi.

Güney ve Güneydoğu İş Adamları Federayonu 6. Dönem Yönetim Kurulu üyeliği yapan Bertan Can, İş dünyasında yaptığı yatırımlar ve hamleler ile de adından söz ettirmeyi başardı. Sivil Toplum Kuruluşlarının Türkiye’ye yön verdiğini belirten Bertan Can, ‘Türkiye’de iş dünyasına yön veren önemli STK’lar var. Bu STK’lar bulunduğu konum itibari ile ülkenin geleceğinde her zaman belirleyici olmuşlardır. Gelişen ve büyüyen Türkiyemiz’de yaptığımız yatırımlar ve hamlelerle devletimizin ve milletimizin her zaman destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz’ dedi.

‘SPOR VE SPORCUYA DESTEK’

Sporun ve sporcunun her zaman destekçisi olduklarını belirten İşadamı Bertan Can, ‘Türkiye’de yetişmiş ve milletimizi dünyanın öbür ucunda temsil eden sporcu kardeşlerimiz var. Bayrağımızı her gittikleri ülkede göndere çekmeyi başaran bir neslin her zaman arkasında durmak gerekiyor. Bu açıdan spora ve sporcuya her zaman destek vererek, ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamamız gerekiyor’ dedi.

Editör: Barış Köksal