Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen açılış törenine, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mersin milletvekili adayları, Garnizon Komutanı Hakan Şen, Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 1949 yılında ilk kayısı fidanını getiren Nail Türeye ve ilk bahçeyi yetiştiren Mehmet Canatan’a teşekkür ederek, "İlçemizin mikro klima yapısından dolayı ürettiğimiz ürünlerin rengi tadı aroması ve erken olma özelliği ile Mut kayısısı diğer kayısılardan ayrı bir anlam ifade ediyor. Diğer Kayısılardan gerçekten kalite ve her zaman sevilen bir yapısı var. İlçemizde 20 Nisan'da başlayan kayısı hasadı sofralık üzerine bitirilmektedir. Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 70’ini Mut ilçesi ve kalan yüzde 30’nuda Akdeniz bölgesinin diğer ilçeleri karşılamaktadır. İlçemizde 55 bin dekar arazide 1 milyon kayısı fidanı bulunmaktadır. Kayısı hasadında yaklaşık olarak 4 bin işçi çalışmaktadır. Kayısının yüzde 30u’nu da ihracata vermekteyiz. İhracatında artmasıyla kayısı çeşitlerine yönelen üreticilerimiz, Trintina, Alkayısı, Bebeko, Aldeniz, Magador gibi kayısıların üretimine doğru yönelmişler ve para kazanmaya başlamışlardır. İlçemizin ana gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır” dedi.

Konuşmanın ardından, konuklara günün anısına verilen plaketlerin ardından düzenlenen Mut Belediyesi Halkoyunları topluluğu gösterisi, kayısı yeme yarışmasın ardından protokol bereket için dilek havuzuna kayısı döktü.

3 gün sürecek etkinliklerde, karakucak güreşleri, sünnet şöleni ve sportif etkinliklerin yapılacağı akşam bölümünde ise, Armağan Aslan, Ali Altay ve Gökçe Mut Şehir Stadı'nda belediyenin sponsorluğunda ücretsiz halk konseri verecek.

Editör: Barış Köksal